Κόσμος

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους πλήττει ο χιονιάς στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν. Οι συγκοινωνίες έχουν νεκρώσει, πτήσεις ματαιώνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Στην Αττάλεια, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν στις καταρρακτώδεις βροχές, που έχουν κυριολεκτικά παραλύσει τη νότια Τουρκία.

Βυθισμένη στο χιόνι η Ρουμανία

Στα νότια της χώρας οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και δεκάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στα οχήματά τους. Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα ακυρωθούν 80 δρομολόγια τρένων, ενώ πολλά δρομολόγια έχουν ήδη τροποποιηθεί. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κλειστά παραμένουν τα σχολεία στις νότιες επαρχίες της χώρας, αλλά και μέσα στο Βουκουρέστι.

Τουρκία

Οι πλημμύρες που σαρώνουν την Αττάλεια άφησαν στο πέρασμά τους τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν ασταμάτητα τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι αρχές της χώρας έχουν επιστρατεύσει ελικόπτερα προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν αγρότες που έχουν παγιδευτεί στα θερμοκήπιά τους.

Βουλγαρία
Στους 60 πόντους έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Βουλγαρίας. 12 δήμοι στα βορειοανατολικά της χώρας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και η πρόσβαση σε αυτές της περιοχές είναι αδύνατη. Στο αεροδρόμιο της Σόφιας δεκάδες πτήσεις καθυστέρησαν και για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστός ο δρόμος που ενώνει την πρωτεύουσα με το Μπουργκάς στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Αυστρία

Στην Αυστρία από θαύμα σώθηκε ένα 2χρονο αγόρι που σταμάτησε να αναπνέει όταν το καταπλάκωσε ένας χιονάνθρωπος ύψους 2 μέτρων. Ο πατέρας του, με τη βοήθεια περαστικών κατάφεραν να βγάλουν από το χιόνι το παιδί, που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έριξαν το 2χρονο αγόρι σε τεχνητό κώμα, ώστε να μπορέσουν να το φροντίσουν και λίγο αργότερα το επανέφεραν.

Νέο κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να πλήξει και πάλι τις ΗΠΑ λίγες μέρες μετά την πρωτοφανή χιονοθύελλα που έπληξε τις ανατολικές περιοχές προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους. Σε πολλές περιοχές αναμένεται ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει το μισό μέτρο ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν νέα χιονοθύελλα στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη. Το κύμα κακοκαιρίας, θα κινηθεί ακόμα και προς τις μεσοδυτικές πολιτείες αλλά και νοτιότερα προς την Αλαμπάμα και το Τέξας όπου σπανίως χιονίζει.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *