Επικαιρότητα

Βούλιαξαν πόλεις από τη φουσκωμένη θάλασσα

Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μέχρι τα Θεοφάνια. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, μετά την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά των τελευταίων ετών, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Οι συνεχόμενοι δυνατοί νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα στη Μπούκα Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα τα νερά να μπουν μέσα στο χωριό. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου στα πελάγη. Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο που είχε διακοπεί λόγω ισχυρών ανέμων, ενώ δεν λειτουργεί η γραμμή Ηγουμενίτσα για Παξούς και Λευκίμη. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Πειραιά – Κρήτης και Αργοσαρωνικού. Επί ποδός είναι η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Πλημμύρες και καταστροφές, προκάλεσε η φουσκωμένη θάλασσα, που τόσο στη Σάμο και στο Ρίο, όσο και στην Μπούκα Αμφιλοχίας, μπήκε σε σπίτια και καταστήματα, πλημμυρίζοντας παράλληλα δρόμους και πλατείες. Το φαινόμενο είναι σύνηθες, λένε οι ειδικοί, αφού όπως κάθε φορά που πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, τέτοιες καταστροφές είναι αναμενόμενες.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3WzRGwAM7qc[/youtube]

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας

Τρίτη 5/1/2010

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά ως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τετάρτη 6/1/2010 (Θεοφάνια)

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα παροδικών βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο βορειοανατολικό αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 7/1/2010

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 8/1/2010

Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *