Αθλητικά

Η Γκάνα στα προημιτελικά, νίκησε 2-1 τις ΗΠΑ στην παράταση

Στη παράταση (πρώτη αυτού του Μουντιάλ) η Γκάνα λύγισε την αντίσταση των ΗΠΑ κερδίζοντας με 2-1 και πήρε τη πρόκριση για τα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, όπου στις 2 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει στο Γιοχάνεσμπουργκ την Ουρουγουάη.

Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, με τα γκολ του Μπόατενγκ στο 5′ και του Ντόνοβαν με πέναλτι στο 62′, αλλά το τέρμα του Ασαμόα Γκιάν στο 93′ έστειλε τους Αφρικανούς στην οκτάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στο 5′ μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μπόατενγκ κέρδισε τη μπάλα, προχώρησε ουσιαστικά ανενόχλητος και λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χάουαρντ (1-0). Στο 37′ πάλι από λάθος των Αμερικανών, ο Ασαμόα μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Χάουαρντ είπε “όχι”.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μπράντλεϊ έκανε και δεύτερη αλλαγή και ο νεοεισελθών Φαϊλχάμπερ “άγγιξε” την ισοφάριση στο 47′, όταν πήρε ωραία πάσα από τον Αλτιντορ και πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Κίνγκσον πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση. Στο 62′ ο Ντέμπσεϊ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Τζόναθαν Μενσά, με τον Ούγγρο διαιτητή Κασάι να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Ο Ντόνοβαν ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και με το τρίτο τέρμα του στη διοργάνωση έκανε το 1-1.
Στο 68′ ο Κίνγκσον έπεσε στα πόδια του Αλτιντορ και δεν του επέτρεψε να πλασάρει και στο 76′ μπλόκαρε το σουτ του Μπράντλεϊ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 81′ ο Αλτιντορ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Από την πλευρά της, η Γκάνα είχε μία καλή στιγμή στο 83′, όταν η κεφαλιά του Γκιάν πέρασε άουτ.
Στο ξεκίνημα της παράτασης “τα μαύρα αστέρια” ξαναπήραν το προβάδισμα στο 93′. Σε μία απομάκρυνση της μπάλας από τον Αγιού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των ΗΠΑ αδράνησε, ο ταχύτατος Γκιάν μπήκε “σφήνα”, κέρδισε τη μπάλα και με δυνατό σουτ “έγραψε” το 2-1. Οι Αμερικανοί δεν τα παράτησαν, στο 96′ το σουτ του Φαϊλχάμπερ από καλή θέση κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ και στο 98′ ο Εντου νίκησε στον αέρα τον Κίνγκσον, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.
Κίτρινες: Τσερούντολο, Κλαρκ, Μποκανέγκρα – Τζόναθαν Μενσά, Αντ. Αγιού (αμφότεροι χάνουν τον προημιτελικό)
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Μπορνστάιν, Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ (31΄ Εντου), Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ (91΄ Γκόμεζ), Φίντλεϊ (46΄ Φαϊλχάμπερ)
Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζόναθαν Μενσά, Τζον Μενσά, Σαρπέι (73΄ Αντι), Ανάν, Ινκουμ (113΄ Μουντάρι), Μπόατενγκ (78΄ Απια), Αντ. Αγιού, Ασαμόα, Γκιάν

Ο Αντρέ Αγιού αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίχτη (MVP) της αναμέτρησης.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kg2tJppXgGc[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *