ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέες πληροφορίες και video για το Google Project Glass

google-project-glass

Το Google Project Glass είναι ένα βήμα πιο κοντά, μιας και η ίδια η Google έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο/παρουσίαση του Project Glass που τόσο πολύ πιστεύει σε αυτό από ότι φαίνεται. Μιλάμε για προηγμένης τεχνολογίας γυαλιά που φορώντας τα μπορείς να κάνεις καταγραφή βίντεο με την εικόνα που έχεις μπροστά σου, να τραβήξεις φωτογραφίες, να μιλήσεις live με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να πάρεις πληροφορίες για τον καιρό και τόσα πολλά πράγματα που τα χωράει μόνο η φαντασία των μηχανικών και των developers της Google!

Το νέο βίντεο δείχνει τις πληροφορίες του χρήστη τοποθετημένες επάνω δεξιά μιας και φαίνεται πως οι μηχανικοί της Google κατάλαβαν πως είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να λαμβάνει τις πληροφορίες ακριβώς μπροστά του ενώ είναι σε κίνηση. Από εκεί και πέρα η επιφάνεια του γυαλιού είναι μικρότερη (τοποθετημένη στα πάνω άκρα αριστερά και δεξιά των ματιών). Οι εντολές δίνονται φωνητικά ξεκινώντας με την φράση “Ok, glass”. Αυτή η εντολή παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αυτό το βίντεο και φαίνεται πως είναι η αφετηρία για κάθε άλλη εντολή.

Το πότε θα δούμε τo Google Project Glass στα ράφια των καταστημάτων παραμένει άγνωστό όπως και η τιμή, το μόνο σίγουρο είναι πως η Google ανοίγεται και πέρα των developers που μπορούσαν μέχρι τώρα να τα αποκτήσουν για να παίξουν μαζί τους (με τιμή τα $1500) και στρέφονται και στον απλό (αλλά με ανήσυχο πνεύμα) κόσμο της Αμερικής που θα ενδιαφερθούν να τα δοκιμάσουν και να δημιουργήσουν.

Το μέλλον είναι εδώ και ακούει στο όνομα Google Project Glass, εσείς έχετε ακόμα ενδοιασμούς πως πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Αν ναι, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v1uyQZNg2vE[/youtube]

[dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *