Κόσμος

Η ακραία φτώχεια είναι ο πρώτος λόγος ανησυχίας των ανθρώπων στον κόσμο

Η ακραία φτώχεια είναι ο πρώτος λόγος ανησυχίας των ανθρώπων στον κόσμο, πριν από τις κλιματικές αλλαγές, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, αποκαλύπτει διεθνής έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC. Το 71% από τους περίπου 25.000 ανθρώπους που ερωτήθηκαν σε 23 χώρες τοποθετούν την “ακραία φτώχεια” στην πρώτη θέση των ανησυχιών τους. Ένα ποσοστό 64% ανησυχεί για το περιβάλλον και την μόλυνσή του και ένα ποσοστό 63% ανησυχεί για την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.
Η τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ασθένειες κρίνονται ως πρώτος λόγος ανησυχίας από το 59% των ερωτηθέντων. Ως πρώτος λόγος ανησυχίας θεωρείται η κλιματική αλλαγή από το 58% και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας από το 57%. Η έρευνα ανά χώρα

Μεμονωμένα, η Ινδία και το Πακιστάν τοποθετούν ως πρώτο λόγο ανησυχίας την τρομοκρατία, η οποία αποτελεί τον τρίτο λόγο ανησυχίας στην Βρετανία, στην Ινδονησία και στην Ισπανία.
Η οικονομία είναι πρώτος λόγος ανησυχίας, κυρίως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Γερμανία και στην Ισπανία.
Η μόνη χώρα που θεωρεί ως πρώτο λόγο ανησυχίας τις κλιματικές αλλαγές είναι η Ιαπωνία.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί δεύτερο λόγο ανησυχίας στην Κίνα και ένατο στις ΗΠΑ.
Η Γαλλία θεωρεί πρώτο λόγο ανησυχίας τον πόλεμο και ακολουθούν η ακραία φτώχεια, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η τρομοκρατία.

Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή, πριν από την διεθνή σύνοδο κορυφής για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία έγινε το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.
“Η παγκόσμια οικονομική ύφεση διατήρησε τα οικονομικά προβλήματα στις πρώτες θέσεις των λόγων ανησυχίας των ανθρώπων τη χρονιά αυτή. Όμως, η ακραία φτώχεια είναι πράγματι αντιληπτή ως το πιο σοβαρό διεθνές πρόβλημα!”, δήλωσε με έμφαση ο Σαμ Μάουντφορντ, ο διευθυντής ερευνών του GlobeScan, του ινστιτούτου που πραγματοποίησε την έρευνα για λογαριασμό της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC / Γαλλικό πρακτορείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *