APN blogΕπικαιρότητα

Χάκερς και Πυρήνες της Φωτιάς ανάβουν φωτιές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

pyrines_fotiasΚόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή δήλωση που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη, χαρακτηρίζοντας “προεκλογικό τρικ” την εξάρθρωση της οργάνωσης ” Πυρήνες της Φωτιάς”. Για πανικό του ΠΑΣΟΚ μιλάει ο Γ. Κουμουτσάκος, για χάκερς η Λ. Κατσέλη.

“Ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εμφανής. Ο πανικός είναι κακός, πολύ κακός σύμβουλος” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

“Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες” αναφέρεται στην ιστοσελίδα της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάζοντας τα λεγόμενά της, ο κ. Κουμουτσάκος κατέληξε: “Ας κρίνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει τώρα να πάρει θέση”.

Με γραπτή ανακοίνωσή της, ωστόσο, η Λούκα Κατσέλη διαψεύδει ότι έκανε την επίμαχη δήλωση για τις πρόσφατες συλλήψεις των τεσσάρων νεαρών στη γιάφκα του Χαλανδρίου, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα χάκερς του διαδικτύου, οι οποίοι εισήλθαν παρανόμως στην ιστοσελίδα και ανήρτησαν τη συγκεκριμένη δήλωση που τελικώς ουδέποτε είχε κάνει η ίδια. Η κ. Κατσέλη προσθέτει τέλος πως ήδη υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλε την υπόθεση στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναρωτήθηκε πώς δικαιολογείται να μην έχει αντιληφθεί το επιτελείο της κ. Κατσέλη επί 15 ώρες ένα τόσο σοβαρό θέμα.

“Τη δήλωσή μας περίμενε για να ασκήσει μία ώρα μετά δίωξη στην υπηρεσία ειδικού εγκλήματος;” ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε σημερινή τηλεοπτική της εμφάνιση η κ. Κατσέλη δεν είπε λέξη για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για γκάφα της Ρηγίλλης, καθώς όπως είπε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναπαρήγαγε ένα κείμενο χωρίς να το ελέγξει και τώρα είναι εκτεθειμένος.

“Η αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις πρόσφατες συλλήψεις είναι αποπροσανατολιστική και εντάσσεται στο μεταξύ τους καβγά για την κυβερνητική καρέκλα”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Το κύριο, το οποίο και οι δύο αποκρύπτουν, είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν συλλαμβάνονται οι υψηλά ιστάμενοι εγκέφαλοι διαφόρων οργανώσεων, που προβοκατόρικα χρησιμοποιούν δήθεν επαναστατικά συνθήματα. Εκείνο το οποίο επίσης αποκρύπτουν και οι δύο, είναι οι διασυνδέσεις διαφόρων τέτοιων οργανώσεων με μυστικές υπηρεσίες. Και τελικά ότι αξιοποιούνται για τη λήψη νέων μέτρων καταστολής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και από αυτό το γεγονός συμπεράσματα, για την ταύτιση της πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και να τους πληρώσουν στην κάλπη, όπως τους αξίζει” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Απολογούνται οι συλληφθέντες για τη γιάφκα

Αύριο, Τρίτη απολογούνται οι τέσσερις συλληφθέντες στη γιάφκα του Χαλανδρίου, ενώ ερευνώνται ενδεχόμενες διασυνδέσεις με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, πέραν της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων έξι υπόπτων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, για τους όποιους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Εν τω μεταξύ, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας εξετάζεται ο οπλισμός με χειροβομβίδες, πυροκροτητές, έναν όλμο και δεκάδες φυσίγγια, που εντοπίστηκε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για κλεμμένο πολεμικό υλικό, από το οποίο κάποιος θέλησε να απαλλαγεί.

Επιπλέον, την Κυριακή αστυνομία εντόπισε σε σπίτι στο Πέραμα, μεγάλο αριθμό από φυσίγγια, σκάγια, καψούλια και 1400 κιλά πυρίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παράνομο εργαστήριο και αναζητούνται δυο έλληνες, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή:http://www.ert.gr ΦΩΤΟ: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *