Αθλητικά

Ο Εργοτέλης νίκησε 2-0 τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο

ergotelis_panigiria_2009Εντυπωσιακός ο Εργοτέλης πέρασε άνετα από το Καυταντζόγλειο με 2-0 επί του Ηρακλή για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην 5η θέση της βαθμολογίας και με ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ αντίθετα ο Ηρακλής που έχασε αρκετές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο προτού δεχθεί το 2ο γκολ, προβλημάτισε με την απόδοσή του.

Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Ορφανός στο 50΄ και Μπούντιμιρ στο 85΄ απέναντι στον «γηραιό» που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ιάκομπ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Με σωστή αμυντική τακτική οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο πρώτο μέρος να κρατήσουν μακριά από την εστία του Δασκαλάκη τους επιθετικούς του Ηρακλή, αλλά επιθετικά δεν βρήκαν τους διαδρόμους για να απειλήσουν τον Κοβαλέφσκι. Οι Θεσσαλονικείς, στο διάστημα αυτό, δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, κυρίως στον τομέα της οργάνωσης, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν ούτε μία φάση, αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Ηλιάδη στο 11΄, που απέκρουσε εύκολα ο Δασκαλάκης, και το γύρισμα του Περπερίδη, ένα λεπτό αργότερα, με τη μπάλα να περνάει παράλληλα μπροστά από την εστία του Δασκαλάκη χωρίς να βρεθεί παίκτης του Ηρακλή για να τη στείλει στα δίχτυα.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ανήκε στον Εργοτέλη. Ο Βερπακόφσκις, στο 38΄, βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε τον Κοβαλέφσκι, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής «αφυπνίστηκε» και στο 48΄ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν από πάσα του Μιλάνο, ο Παπαστεριανός βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά καθυστέρησε κι έχασε τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης “χτύπησε” στην αντεπίθεση. Από σέντρα του Τσεσνάουσκις, ο Ορφανός με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι (0-1). Ο “γηραιός” έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 65΄, με τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ιάκομπ μέσα από την περιοχή. Στο 80΄, μετά από φάουλ του Επστάιν, ο Ιάκομπ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού του Εργοτέλη και έφυγε κόρνερ.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 85΄, όταν μετά από ασίστ του Τσεσνάουσκις, ο Μπουντιμίρ σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Λίγο πριν το τέλος του 90λεπτου ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μπόσνιακ, ως επιθετικό φάουλ του Βέλλιου πάνω στο Δασκαλάκη.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Ιάκομπ, Παπαστεριανός, Ντιέ – Τζούνιορ, Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Χίμπλινγκερ

Κόκκινες: 90΄+1 Ιάκομπ (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος (58΄ Βέλλιος), Περπερίδης, Ηλιάδης, Ντιέ (80΄ Μπόσνιακ), Παπαστεριανός, Κονέ (46΄ Μιλάνο), Επστάιν, Ιάκομπ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Βερπακόφσκις (75΄ Μπουντιμίρ), Τζούνιορ, Γελαδάρης, Ρομάνο, Κορδονούρης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις (90΄+1 Καρέλης), Ορφανός (71΄ Χίμπλινγκερ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *