Αθλητικά

Θρίαμβος της Γερμανίας, 4-0 την Αργεντινή

Ντέρμπυ στα χαρτιά αποδείχθηκε ο προημιτελικός αγώνας ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή αφού στο «Γκριν Πόϊντ» του Κέϊπ Τάουν υπήρχε μόνον μια ομάδα, η «αρμάδα» του Λεβ που έκανε περίπατο με 4-0 απέναντι στο «φάντασμα» της Αργεντινής  και πήρε πανάξια το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μαθήματα γρήγορου και έξυπνου ποδοσφαίρου παρέδωσαν οι  Γερμανοί κάνοντας «φύλλο και φτερό» την άμυνα των Αργεντινών που είχαν σε κακή μέρα όλα τα βασικά ατού. Δύο γκολ ο Κλόζε (68΄ και 89΄) και από ένα ο Μίλερ (3΄) με τον Φρίντριχ (74΄)

Η κακή μέρα για τους Αργεντίνους φάνηκε από το ξεκίνημα όταν στο 3ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ, ο Μίλερ πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Αργεντίνων (1-0). Ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την ομάδα του Μαραντόνα που λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 24΄ από ωραία προσπάθεια του Μίλερ από δεξιά που έδωσε ιδανικά στον αμαρκάριστο Κλόζε που σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ρομέρο.
Η ομάδα του Μαραντόνα «απάντησε» με μία καλή ευκαιρία στο 34ο λεπτό με τον Ιγκουαίν, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε να νικήσει τον Νόιερ στην κλειστή του γωνία όμως ο γερμανός τερματοφύλακας σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ.
Οι Αργεντίνοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Γερμανών που έκλειναν γρήγορα τους διαδρόμους προς τα καρέ του Νόϊερ, ενώ είχαν την ατυχία να έχουν για άλλη μια φορά σε μέτρια μέρα τον Μέσι που συνολικά απογοήτευσε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαίωσε το όνομά του και τη φήμη του στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η Αργεντινή πίεσε ακόμη περισσότερο την γερμανική άμυνα, όπως με το πολύ δυνατό σουτ του Ντι Μαρία που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Νόϊερ, όμως ήταν φανερό ότι δεν υπήρχαν οι λύσεις, ούτε ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για αυτόν τον αγώνα η ομάδα του Μαραντόνα, καθώς απουσίαζε κάποιο πλάνο αλλαγής σχεδίων στον τρόπο ανάπτυξης της «αλμπισελέστε» που έμοιαζε να περιμένει την «χαριστική βολή» που ήρθε τελικά στο 68΄από τον Κλόζε: Σε κενό τέρμα ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2006, δεν δυσκολεύτηκε να αξιοποιήσει την ωραία προσπάθεια και την τελική ασίστ από τον Ποντόλσκι και να «κλειδώσει» την νίκη και την πρόκριση των Γερμανών στα ημιτελικά.

Όμως οι παίκτες του Λεβ δεν σταμάτησαν στο 2-0 αλλά συνέχισαν στον ίδιο φρενήρη ρυθμό που «σμπαράλιασε» την παραπαίουσα άμυνα των Αργεντίνων.
Από ωραίο «σόλο» του Σβάινσταϊγκερ από τα αριστερά, ο Φρίντριχ εξ` επαφής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο (3-0).
Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου για τα «πάντσερ» στο 89΄ με τον Κλόζε που με ωραίο πλασέ αξιοποίησε την σέντρα του Οζίλ από αριστερά κάνοντας το τελικό 4-0, μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια των οπαδών στις εξέδρες μεταξύ των οποίων στα επίσημα ήταν και η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης του αγώνα έδωσε ένα τέλος στο μαρτύριο των Αργεντίνων και σήμανε την πρόκριση των Γερμανών στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ισπανίας-Παραγουάη.

Διαιτητής: Ραβσμάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Κίτρινες: Οταμέντι, Μασεράνο – Μίλερ (χάνει τον επόμενο αγώνα)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (76` Αγουέρο), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες, Μασεράνο, Οταμέντι (70` Παστόρι), Μάξι Ροντρίγκεζ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77` Κρόος), Σβαiνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84` Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (72` Γιάνσεν).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AvUNUBpuj0I[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *