Αθλητικά

Νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, επεισόδια στο Καραϊσκάκη

Μεγάλη νίκη με 1-0 πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Καραϊσκάκη» επί του Ολυμπιακού για την 4η αγωνιστική των πλεϊ οφ της Σούπερ Λίγκα και είναι αγκαλιά με την πρώτη θέση και την έξοδο στους ομίλους του «χρυσοφόρου» Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα Άρη –ΑΕΚ για να δει αν από σήμερα κιόλας εξασφαλίσει  το «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ίβιτς στο 33΄. Οριστικά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, επεισόδια μετά τη λήξη του ματς στο «Καραϊσκάκη» με αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν στις κερκίδες των οπαδών.

Ο Ολυμπιακός πίεσε στην αρχή του αγώνα δημιουργώντας την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 8ο λεπτό: ύστερα από κόρνερ του Ντουντού ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, για να αποκρούσει σωτήρια επί της γραμμής ο Κοντρέρας, ενώ στο 14΄ ο Λούα Λούα είχε ένα πολύ καλό, τεχνικό δεξί σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά. Απέναντι στην πίεση του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ είχε να αντιπαρατάξει ψυχραιμία, αλληλοκαλύψεις, καλή κυκλοφορία και προσπάθεια να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση, όπως και έγινε στο 33ο λεπτό: σε μια γρήγορη αντεπίθεση από αριστερά, ο Σορλέν βρήκε τον Ίβιτς στο σημείο του πέναλτι και ο Σέρβος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μάλιστα, ο Φιλομένο μόνος προ του Νικοπολίδη πλάσαρε άστοχα από κοντά (φάουλ του Ίβιτς), χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, σε μια φάση που (όπως και στο γκολ) κατέδειξε για πολλοστή φορά την κάκιστη φετινή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Μήτρογλου αντί του Πάντου, από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, δεν έκανε πιο επιθετικούς τους “ερυθρόλευκους”, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στην παραγωγή παιχνιδιού. Ούτε ο Όσκαρ, κατά κύριο λόγο, αλλά ούτε και οι Μαρέσκα-Ντουντού μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να περάσουν μπαλιές στους Ντάρμπισιρ-Μήτρογλου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπαθούν να απειλήσουν μόνο από “στημένες” φάσεις και σέντρες. Ακριβώς αυτό συνέβη στο 55΄ (κεφαλιά Μέλμπεργκ σε φάουλ του Όσκαρ), αυτό και στο 66΄ (κεφαλιά Όσκαρ σε σέντρα του Τοροσίδη), σε φάσεις που ο Ολυμπιακός απείλησε. Το σουτ του Μπράβο στο 83΄, από πολύ καλή θέση (άουτ), ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων που αποδοκιμάστηκαν στη λήξη, εκτός του Μέλμπεργκ, ο οποίος λίγο πριν είχε αποβληθεί μαζί με τον Κοντρέρας με απευθείας κόκκινη κάρτα, λόγω της μεταξύ τους διένεξης.

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Κόκκινη: 90΄+ Μέλμπεργκ – 90΄+ Κοντρέρας

Κίτρινες: Μαρέσκα, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μπράβο – Βιτόλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Κοντρέρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (72΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πάντος (46΄ Μήτρογλου), Λούα Λούα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (86΄ Εντίνιο), Ίβιτς (90΄+ Φωτάκης), Φιλομένο (62΄ Μουσλίμοβιτς).

Επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα

Με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Δαλούκα το «Καραϊσκάκη» έμοιαζε με καζάνι που βράζει. Παίκτες των δύο ομάδων ενεπλάκησαν στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στις εξέδρες των οπαδών με αποτέλεσμα να συμπλακούν οπαδοί με αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν και χρήση δακρυγόνων προκειμένου να επιβάλουν την τάξη.
Περισσότερα βίντεο εδώ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UkXq4jXeU88[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=feN50UCj7bw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *