Επικαιρότητα

Μόνο την ταφή αναγνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία της Ελλάδας γνωρίζει και συνιστά στους ορθοδόξους χριστιανούς την ταφή ως μοναδικό τρόπο αποσύνθεσης του νεκρού σώματος.

Δεν έχει, όμως αντίρρηση για την καύση ετεροδόξων και ετεροθρήσκων.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και πρόσθεσε ότι έκαστος μητροπολίτης θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά την ποιμαντική του κρίση για τις ειδικές περιπτώσεις του προβλήματος.

Μάλιστα, η Ιεραρχία προχώρησε στονορισμό ειδικής ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τα βασικά κριτήρια για την αντιμετώπιση των ειδικών περιπτώσεων και τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη Ιεραρχία.

Άρση του επιτιμίου στον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη

Εξάλλου, στην άρση του επιτιμίου ακοινωνησίας (σ.σ. είδος αφορισμού) στονμητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη αποφάσισε σήμερα, υπό προϋποθέσεις η Ιεραρχία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο μητροπολίτης θα πρέπει να αναγνωρίσει την υπάρχουσα κατάσταση, ενώ η άρση δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Επιτροπή αποτελουμένη από τους μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομο, Φθιώτιδος Νικόλαο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, θα επισκεφθούν τον μητροπολίτη Νικόδημο, για να του ανακοινώσουν την Απόφαση της Ιεραρχίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *