Αθλητικά

Δεν θέλει τον Φρισκ η Σούπερ Λίγκα

Αρνήθηκε την πρόταση της ΕΠΟ για ανάθεση της ευθύνης της ΚΕΔ στον Σουηδό διαιτητή Φρισκ το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος εκτός από το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, αποφάσισε, να μην συναινέσει στην πρόταση της ΕΠΟ για την ανάθεση των ηνίων της ΚΕΔ στον πρώην Σουηδό διεθνή διαιτητή, Αντερς Φρισκ, αλλά και να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ξάνθη (σ.σ. η ακριτική ομάδα είχε ψηφίσει αρχικά ναι στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, αλλά εξέφρασε αντιρρήσεις ως προς τη διαδικασία και τελικά αποχώρησε).
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης τόνισε ότι το προεδρείο εξουσιοδοτήθηκε να συζητήσει με την ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας, ωστόσο, σε πρώτη φάση δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας για τον κ. Φρισκ.

Εν συνεχεία ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, μίλησε και για το θέμα της επιβολής κυρώσεων στη Ξάνθη: «Κατ΄ αρχήν με καλύπτει πλήρως η στήριξη όλων των μελών στο συγκεκριμένο θέμα και δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια. Κυρώσεις δεν θα υπάρξουν, η Λίγκα προχωράει ενωμένη και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Πανόπουλο. Το θέμα είναι να υπάρχει καλή πίστη και να λύνονται οι παρεξηγήσεις». Στο θέμα της τηλεοπτικής διαχείρισης ανέφερε πως «βελτιώθηκαν για όλες τις ομάδες τα τηλεοπτικά οφέλη».

Μετά τη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, με εξαίρεση τη Ξάνθη και την ΕΠΟ (απουσίασε ο εκπρόσωπός της), ανακοίνωσε τα εξής: «Σε συνέχεια διάφορων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague ανακοινώνει ότι τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Superleague κ. Κώστας Πηλαδάκης στη συνέντευξη Τύπου, την επομένη του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου, αντικατοπτρίζουν την πλήρη αλήθεια και πραγματικότητα και απεικονίζουν με απόλυτη ακρίβεια όλα όσα αποφασίστηκαν στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο».

Πανόπουλος: «Σε σωστό δρόμο η Σούπερ Λίγκα»

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος είπε μετά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα ότι η Ξάνθη ψήφισε ναι στην κεντρική διαχείριση, όχι στη διαδικασία κάτι που παραδέχτηκαν όλοι, όπως τόνισε ο κ. Πανόπουλος. Και συνεχίζοντας: «Δυστυχώς για μας (σ.σ. Ξάνθη) όλα τα μέλη θεώρησαν την απάντηση αυτή ως ναι, οπότε είμαστε εκτεθειμένοι. Η πραγματικότητα πάντως είναι αυτή που γνωρίζουν όλοι».

Αναφέρθηκε, επίσης μετά από ερώτηση και στο θέμα της μη ψήφισης από την πλευρά της ομάδας του στο πρόσωπο του Πατρίκ Κομνηνού για την θέση του γενικού διευθυντή της Λίγκας: «Εχω διαφορετική άποψη για το θέμα, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν είναι σωστή. Το σωστό είναι αυτό που ψήφισαν τα 15 μέλη. Η Ξάνθη συνεχίζει την 3ετή συνεργασία της με το κρατικό κανάλι και μετά θα ενταχθεί στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση».

Ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ είπε επίσης ότι η Σούπερ Λίγκα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, ότι το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης ήταν ένας από τους αρχικούς στόχους της Λίγκας. Συμπληρώνοντας ο κ. Πανόπουλος: «Οι συνθήκες το έφεραν να ψηφιστεί από 14 και όχι από 16 ομάδες. Στο βάθος χρόνου θα ενταχθεί και η Ξάνθη, ενώ εκτιμώ πως και ο Ολυμπιακός θ΄ αλλάξει γνώμη εφόσον υπάρχει κάποια διαμόρφωση στο τηλεοπτικό τοπίο».

Τέλος, σε ερώτηση αν λύθηκε η παρεξήγηση με τον κ. Πηλαδάκη, αρκέστηκε να πει: «Είναι σε σωστό δρόμο».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *