ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPad Air με 9,7 ίντσες Retina Display, νέο Design και δυνατά specs!

ipad-air1-e1382519368309

Ο αντικαταστάτης του iPad 4ης γενιάς ήρθε και ονομάζεται iPad Air. Η Apple προχώρησε χθες στην παρουσίασή του και το νέο iPad Air είναι εδώ πιο δυνατό και stylish από ποτέ. Για πρώτη φορά η οθόνη του έρχεται στις 9,7 ίντσες Retina Display με πολύ λεπτότερο bezel κάτι που το κάνει ομορφότερο και λεπτότερο. Επίσης το πάχος του σε σχέση με το προηγούμενο iPad είναι μειωμένο από τα 9,4 χιλιοστά στα 7,5 χιλιοστά!

Εσωτερικά το νέο iPad Air φιλοξενεί τον Α7 64bit επεξεργαστή και τον Μ7 για τον έλεγχο αισθητήρων κίνησης παρέα με 1δις τρανζίστορς. Οι επιδόσεις (σύμφωνα με την Apple) καταιγιστικές αφού το νέο iPad Air θα είναι 8 φορές ταχύτερος σε ότι έχει να κάνει με την CPU και 72 (!) φορές ταχύτερος στην επεξεργασία γραφικών! Όσον αφορά τις ασύρματες συνδέσεις το νέο iPad Air κάνει χρήστη του MIMO (πολλαπλοί δέκτες ασύρματου σήματος) κάνοντας έτσι και το Wireless-N 3 φορές πιο γρήγορο από πριν.

ipad-air

Νέα χαρακτηριστικά και στο “εξωτερικό” hardware του νέου iPad Air με μία iSight κάμερα 5 megapixels και 1080p ανάλυση για τις video κλήσεις μέσω FaceTime. Η μπαταρία του μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες αυτονομία και αναβάθμιση έχει λάβει και το μικρόφωνο που πλέον είναι διπλό ωστε να μπορεί να φιλτράρει καλύτερα τον ήχο και να διώχνει τον θόρυβο.

Το νέο iPad Air θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου σε πολλές χώρες ταυτόχρονα (μαζί και η Ελλάδα) σε χρώματα ασημί, λευκό και Space Grey (όπως το iPhone 5S). H τιμή του ξεκινάει απο τα $499 για το WiFi και $629 για το LTE (στα 16GB). Για πρώτη φορά μάλιστα το iPad θα διατίθεται και σε μοντέλο με 128GB μνήμης το οποίο θα κοστίζει στην Αμερική $799 για το Wifi και $929 για το LTE. Στην Ελλάδα το iPad Air αναμένεται να κοστίζει περι τα €529 για το “απλό” Wifi μοντέλο στα 16GB.

[dailyfix @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *