Επικαιρότητα

Λας Βέγκας στο πάρκο του Ελληνικού

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπογράψει στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός με τον εμίρη Αλ Θανί. Το μνημόνιο αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων.

Αντιδράσεις

Το μνημόνιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αριστεράς καθώς δημοσιεύματα έφεραν μέσα στην συμφωνία να υπάρχει και πρόβλεψη για επένδυσεις στο χώρο του πρωην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

«Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τα οξυμμένα προβλήματα του λαού στην Αττική», σχολίασε το ΚΚΕ και τόνισε ότι το μνημόνιο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι από τις επενδύσεις της περιβόητης πράσινης ανάπτυξης διασφαλίζονται θεαματικά κέρδη για διεθνείς και εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.

«Δε μπορούμε να πιστέψουμε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπανδρέου υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κυβέρνησης του Κατάρ για την μετατροπή του Ελληνικού σε αραβικό «Λας Βέγκας», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατέθεσε και ερώτηση για το θέμα στη Βουλή κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας και μάλιστα με διαδικασίες καθ’ όλα αδιαφανείς.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για επενδύσεις» και διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα «και φυσικά και σε αναπτυξιακό».

Ανέφερε, δε, ότι η ψήφιση του «fast track» είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για το ξεπέρασμα δυσχερειών, που λειτουργούσαν αποτρεπτικά για την προσέλκυση επενδύσεων και εκτίμησε ότι θα περάσει σύντομα από τη Βουλή.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν υπάρχει πραγματική βούληση, όρεξη, μεθοδική δουλειά, πλάνο και συνέπεια λόγων – πράξεων, τότε όντως η κρίση γίνεται ευκαιρία», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τις πρωτοβουλίες της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ταυτόχρονα αποτελεσματικά, ώστε να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα προς όφελος της χώρας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0uKEvJffSt4&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *