Ελληνικό ροκΣυναυλίες (Live)

LIVE στο AN Club: CROSSOVER, GRIMEGOD (RO), NADIWRATH, PROFANE PRAYER

LIVE – AN Club – ΑΘΗΝΑ – 13 IANΟΥΑΡΙΟΥ 2008CROSSOVER www.thecrossover.netmyspace.com/crossover66

Η βραδιά ανήκει στους ακρίτες, από την μακρινή και παγωμένη Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι με την πολύχρονή παρουσία τους στο χώρο και με ήδη 3 επίσημες επιτυχημένες δισκογραφικές παρουσίες, έρχονται για να ταράξουν για άλλη μια φορά (την 14η που εμφανίζονται στην Αθήνα) τα λιμνάζοντα ύδατα της Αττικής με το ιδιότυπο και ξεχωριστό Black Metal τους, έτσι όπως ξέρουν να κάνουν μόνο αυτοί τόσο καλά. Εκείνο το βράδυ είναι μία γιορτή αφιερωμένη σε εκείνους και στην τρίτη δισκογραφική τους δουλειά που κυκλοφορεί από την Sleaszy Rider Records και τιτλοφορείται “Pythagorized”.

Δημιουργήθηκαν το 1997 και με 2 αριστουργήματα Demo, κυκλοφορούν το 2003 το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Debauchery” από την Γαλλική Deadsun Records. Παράλληλα συμμετέχουν και σε πολλές CD συλλογές, όπως η “Greece Attacks Vol. II” και άλλες σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το άλμπουμ τους κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία και αναγνώριση. Το 2004 κυκλοφορούν από την Sleaszy Rider Records το δεύτερο επίτευγμά τους “Dogma” αφήνοντας άφωνο το κοινό με την παραγωγή του και τις συνθέσεις του. Το 2008 και σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το τρίτο τους άλμπουμ “Pythagorized” με συμμετοχές των Aphazel (Ancient), Jan (Agathocles) Tristessa (Astarte), Nick (Lloth, Insected), Elisabeth (En-garde) και Nick (Deviser, Kawir). Τον προηγούμενο μήνα επίσης κυκλοφόρησε και η πρώτη τους επίσημη παρουσία σε 10” βινύλιο, με τον τίτλο “Dream Of Fire”.

Όμως όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην συναυλιακή εμπειρία που διαθέτουν οι Crossover, αφού από το 1999 έως σήμερα έχουνε «οργώσει» στην κυριολεξία την Ελλάδα πολλές φορές, αφού αριθμούν πάνω από 90 επίσημες εμφανίσεις. Έχουν βρεθεί στο ίδιο πάλκο με καλλιτέχνες όπως οι Manowar (USA), Suffocation (USA), Destruction (DE), Tiamat (SWE), Dark Funeral (SWE), Marduk (SWE) (3 φορές), οι Νορβηγοί Ancient (2 φορές), Rhapsody of Fire (IT), Firewind, Pentagram (TR), Epica (NL), Hollyhell (USA), Cenotaph (TR), Rotting Christ (3 φορές), Septic Flesh, Nightfall, Homo Iratus (2 φορές), Deviser (2 φορές), Obsecration, Horrified, Naer Mataron. Έχουν εμφανιστεί επίσης σε Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο ως Headliners και σε μεγάλα Φεστιβάλ όπως MHM (Ουκρανία) και Metal Healing Festival, ενώ σε λίγες ημέρες ετοιμάζονται για ευρωπαϊκή περιοδεία. Το καλοκαίρι θα εμφανιστούν στα σπουδαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Θα εμφανιστούν με το γνωστό «καταστροφικό» line-up:

ZION – Φωνή/Μπάσο

Ifigeneia – Φωνή

Sabbat – Κιθάρα

Morner – Κιθάρα

Zoltan – Τύμπανα

Crossover Δισκογραφία:

1. Promo 2000 – mCD – 2000
2. Over the Cross – mCD – 2002
3. Debauchery – CD – DeadSun Records – 2003
4. Dogma – CD – Sleaszy Rider Records – 2004
5. Pythagorized – CD – Sleaszy Rider Records – 2008
6. Dream of Fire – 4way Split 10″ – Zion Records – 2007

E-mail: crossover@mailbox.gr, zioncrossover@gmail.com

Mob: +30 6976488448 (ZION)

GRIMEGODmyspace.com/grimegodband

Δημιουργήθηκαν το 1991 στην Ρουμανία. Τρία χρόνια αργότερα το πρώτο τους demo κυκλοφορεί δίνοντας 500 κόπιες σε χρόνο ρεκόρ με το όνομα “Never Come Back” και είναι η πρώτη doom-death ρουμάνικη κυκλοφορία. Το πρώτο άλμπουμ τους είναι γεγονός ένα χρόνο αργότερα με τον τίτλο “Under The Sad And Silent Sky”, και οι Grimegod κερδίζει την 3η θέση πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος για το περιοδικό Heavy Metal (το πιο παλιό και το πιο γνωστό περιοδικό στην Ρουμανία).

Το 1996 ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους “Dreamside of Me” και υπογράφουν συμβόλαιο με την Bestial Records. Το 1997 ψηφίζονται ως η καλύτερη Ρουμάνικη μπάντα για το έτος και το προαναφερθέν άλμπουμ τους ως το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς.

Το 1998 κυκλοφορούν το “The Dark Side – Pain In Another Dimension”, ένα πιο “experimental” άλμπουμ. Το 4ο και πιο πρόσφατο άλμπουμ τους ονομάζεται “With Broken Wings” και είναι ακόμα διαθέσιμο από την Bestial Records.

Η συναυλιακή τους εμπειρία είναι τεράστια αφού έχουν μοιραστεί την σκηνή εντός και εκτός της χώρας τους με μπάντες όπως Tiamat, Mystic Circle, Destruction κ.α.

Tibor K. – Φωνή/Κιθάρα

Claudiu J. “Jetu” – Κιθάρα

Ovidiu C. “Oribilu” – Μπάσο

Todor A. “Freak” – Τύμπανα

NADIWRATHmyspace.com/nadiwrath

Οι Nadiwrath δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2007 από τον Nadir (κιθάρες) και από τον Wrath (φωνητικά) πάρα πολύ σύντομα οι Nadiwrath έγιναν μια πλήρης μπάντα με την προσθήκη του Sardonic (μπάσο) κ του Yngve (τύμπανα).

Χωρίς να χαθεί χρόνος ξεκίνησαν οι πρόβες με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2007 να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo με τον ομώνυμο τίτλο “Nadiwrath”.

Μουσικά οι Nadiwrath κινούνται σε punk – thrash μονοπάτια βγαλμένα από την σχολή των Darkthrone – Carpathian Forest – Impaled Nazarene αλλά κάπου στο βάθος κάποιος μπορεί πολύ άνετα να διακρίνει και μια θλίψη όπως αυτή των Burzum.

Oι Nadiwrath συνεχίζουν να εξαπολύουν με μίσος κ αποστροφή την Black metal propaganda τους εναντίον σε όλους και σε όλα.

PROFANE PRAYERmyspace.com/profaneprayerbm

Οι Profane Prayer δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2005 από τους G. (κιθάρα), L. (φωνή) και TH. (κιθάρα, τύμπανα) και η μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος ήταν black metal με επιρροές από Carpathian Forest και Darkthrone. Αργότερα στην σύνθεση προστέθηκε ο P. (μπάσο) και ξεκίνησαν πρόβες πάνω σε ήδη έτοιμο υλικό των G. και TH.

Τον Μάρτιο του 2006 στο συγκρότημα θα ενταχθεί και ο Μ. (τύμπανα), αρχικά μόνο για βοήθεια στις πρόβες και αργότερα ως μόνιμο μέλος.

Τον Ιούλιο του 2006 μπαίνουν στο studio και ηχογραφούν το πρώτο τους demo με τίτλο “Bloodred Fullmoon” (μίξη Μανώλης Κουτσάκης) το οποίο κυκλοφορεί σε CD και Κασέτα (περιορισμένη στις 150).

Από τότε το συγκρότημα έχει παίξει αρκετά live στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να μπει στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους album.

Μια σκέψη για το “LIVE στο AN Club: CROSSOVER, GRIMEGOD (RO), NADIWRATH, PROFANE PRAYER

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *