ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mac OS X Lion αναβάθμιση σε 10.7.3, επιτέλους ελληνικά!

Δεν είναι “ακόμα μία αναβάθμιση“, αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες. Μιλάμε για μία αναβάθμιση που περιμέναμε 28 ολόκληρα χρόνια! Ο λόγος για την αναβάθμιση του Mac OS X Lion σε έκδοση 10.7.3 η οποία επιτέλους φέρνει την Ελληνική γλώσσα σχεδόν σε όλα τα μενού του Mac OS X! “Κάλιο αργά παρα ποτέ” λέει ένα ρητό, αλλα στην προκειμένη περίπτωση, η Apple άργησε και άργησε πολύ. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για μια εταιρία που πουλάει τα προϊόντα της σε αρκετά υψηλές τιμές να μην δίνει σημασία στους ξένους πελάτες της και να προσπερνάει το θέμα “γλώσσα”, έτσι απλά. Η Ελλάδα αγοράζει προϊόντα Apple πιό πολύ απο ποτέ, ίσως και αυτό έκανε την Apple να κοιτάξει με περισσότερο ενδιαφέρον το θέμα εξελληνισμού του Mac OS X. Όπως και να έχει, η Apple είχε ήδη κίτρινη κάρτα στο θέμα αυτό.

Μέχρι τώρα όπως θα ξέρετε, η ελληνική γλώσσα υπήρχε στο Mac OS X μόνο μέσω 3rd party λύσεων και αυτές οι λύσεις είχαν και τα προβλήματά τους. Είναι η πρώτη φορά που και επίσημα η ελληνική γλώσσα θα αποτυπώνεται στα μενού και τις εφαρμογές του Mac OSX (όπως iCal, Mail και Safari) μέσω της Apple. Βέβαια όπως θα δείτε, η “μετάφραση” έχει εφαρμοστεί λιγάκι υπερβολικά θα λέγαμε, με λέξεις όπως “Hardware” να μεταφράζονται σε “Υλισμικό”, μετάφραση που κατα τη γνώμη μου περισσότερο μπερδεύει τον χρήστη παρά τον βοηθά εδώ που τα λέμε.

Πέρα απο την ελληνική γλώσσα, το update 10.7.3 περιέχει και ένα πολύ σημαντικό fix σχετικά με την λειτουργία του Wireless μετά απο Sleep mode, που είχε αρκετά προβλήματα, αλλα και fix που έχουν να κάνουν με τα γραφικά (ιδιαίτερα για παλαιότερους iMac με ATi κάρτα γραφικών). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα fixes που περιέχει το update στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple.

Κατεβάζετε το Mac OS X Lion 10.7.3 Combo update απο την επίσημη σελίδα της Apple ή απλώς απο το Update Software του Mac OS X Lion πάνω αριστερά στην οθόνη. Αν κατεβάσετε το Combo Update να ξέρετε πως είναι αρκετά μεγάλο (περίπου 1.2GB)

Εντυπώσεις για το νέο Mac OS X Lion 10.7.3;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[DAILYFIX.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *