ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MaKey MaKey, μετατρέψτε τα πάντα σε ένα χειριστήριο!

Τα φρένα της τεχνολογίας φαίνεται πως έχουν σπάσει και κάθε μέρα που περνάει είναι πλέον πολύ διαφορετική απο την προηγούμενη. Αυτή τη φορά η εφεύρεση που θα μας κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό ονομάζεται MaKey MaKey, που κατασκεύσαν δύο PhD φοιτητές του MIT Media Lab.

Το MaKey MaKey είναι μία απλή και μικρή πλακέτα η οποία είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να μετατρέπει τα πάντα (κυριολεκτικά τα πάντα) σε ένα χειριστήριο ή αλλιώς Input Device. Για την λειτουργία της χρειάζεται μόνο να την συνδέσετε μέσω της USB στον υπολογιστή σας και απο εκεί και πέρα δεν χρειάζονται ούτε drivers ούτε κώδικας, ούτε τίποτα (αυτό κι αν είναι Plug’n’Play).

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι ακροδέκτες τους οποίους τους “γατζώνετε” σε όποια επιφάνεια θέλετε και το MaKey MaKey κάνει τα μαγικά του, μετατρέποντας τις επιφάνεις αυτές σε πραγματικό χειριστήριο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορείτε για παράδειγμα να μετατρέψετε τις σκάλες του σπιτιού σας σε πιάνο, τα χέρια τριών ανθρώπων σε drums αλλα και μία μπανάνα σε πραγματικό χειριστήριο.

Αν θέλετε το δικό σας MaKey MaKey μπορεί να γίνει δικό σας με $35. Οι μαθητές του MIT το έχουν καταχωρήσει μέσα στο Kickstarter ωστε να μπορεί αν αναπτυχθεί και απο άλλους tech-freaks. Το στοίχημα που έχουν βάλει πάντως (να φτάσουν δηλαδή τα $25.000 σε πωλήσεις) μιας και πριν λίγες ώρες το ποσό είχε φτάσει κοντά στις $24.000.

[DAILYFIX.GR @ apn]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rfQqh7iCcOU[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *