Αθλητικά

Με Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός στο Champions League

Στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν Καζάν.

Οι “πράσινοι” μετείχαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ενώ οι “μπλαουγκράνα” στο πρώτο. Από το τρίτο γκρουπ ήρθε η Κοπεγχάγη και από το τέταρτο η Ρώσικη Ρούμπιν Καζάν. Γενικά είναι μια βατή κλήρωση για τους “πράσινους” που τους αφήνει αρκετές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aEUdeL4twJw[/youtube]

Νιόμπλιας: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Η παρουσία της Μπαρτσελόνα στον όμιλο που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ (4ο) ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με το Νίκο Νιόπλια, το τοπίο σε ό,τι αφορά την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση και θα περάσει στους “16”: «Εννοείται ότι μιλάμε μόνο για τη δεύτερη θέση. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και θεωρώ ότι θα είναι σίγουρα πρώτη» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, μετά την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο 45χρονος τεχνικός συνέχισε: «Οι πιθανότητες πρόκρισης για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι μοιρασμένες.

Θεωρητικά εμείς και η Ρούμπιν Καζάν είμαστε πιο ισχυροί από την Κοπεγχάγη και δεν αποκλείεται η δεύτερη θέση να παιχτεί ανάμεσά μας.

Και η Κοπεγχάγη, όμως, είναι μία δυνατή ομάδα, εύρωστη οικονομικά, που επενδύει τα τελευταία χρόνια και σίγουρα ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος για μας. Ίσως είναι ένας από τους δυσκολότερους».

«Σε κάθε διοργάνωση ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί για το καλύτερο. Άλλο το πρωτάθλημα κι άλλο το κύπελλο. Θα είναι καλό για όλους, για το σύλλογο, για τους παίκτες, τους προπονητές και τον κόσμο να περάσουμε στους «16» και θα προσπαθήσουμε γι΄ αυτό. Αν περάσουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Άσχετα πως και από τα αποτελέσματα που θα φέρουμε, αρκεί να είμαστε στους “16”. Πέρυσι η Ρούμπιν Καζάν ήταν πολύ δυνατή. Σκληρή ομάδα θα έλεγα, αλλά δεν ξέρω αν έχει αποδυναμωθεί φέτος», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.

Αναλυτικά οι οχτώ όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψαν μετά τη σημερινή κλήρωση στο Μονακό. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 14/15 Σεπτεμβρίου και η τελευταία (6η) στις 7/8 Δεκεμβρίου. Ο τελικός θα γίνει στις 28 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ.

1ος όμιλος

Ιντερ (Ιταλία)

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

Τότεναμ (Αγγλία)

Τβέντε (Ολλανδία)

2ος όμιλος

Λιόν (Γαλλία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Σάλκε (Γερμανία)

Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

3ος όμιλος

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)

Βαλένθια (Ισπανία)

Ρέιντζερς (Σκοτία)

Μπουρσασπόρ (Τουρκία)

4ος όμιλος

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Κοπεγχάγη (Δανία)

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

5ος όμιλος

Μπάγερν (Γερμανία)

Ρόμα (Ιταλία)

Βασιλεία (Ελβετία)

Κλουζ (Ρουμανία)

6ος όμιλος

Τσέλσι (Αγγλία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

Ζίλινα (Σλοβακία)

7ος όμιλος

Μίλαν (Ιταλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Αγιαξ (Ολλανδία)

Οσέρ (Γαλλία)

8ος όμιλος

Αρσεναλ (Αγγλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Μπράγκα (Πορτογαλία)

Παρτιζάν (Σερβία)

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *