Αθλητικά

Ο Άρης στους ομίλους του Europa League

Παλικαρίσια πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε ο Άρης που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Αούστρια στη Βιέννη και χάρη στη νίκη του με 1-0 στο πρώτο ματς πριν μία εβδομάδα προκρίθηκε. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ρουίς στο 42ο λεπτό (είχε σημειώσει και το μοναδικό τέρμα στο πρώτο ματς), ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 56′ με τον Λιντζ. Η κλήρωση για τους ομίλους της διοργάνωσης θα γίνει αύριο το μεσημέρι (14:00), στο Μονακό.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Αούστρια πίεσε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Γιουν να αποτελεί, κατά βάση, τη μεγαλύτερη “απειλή” μπροστά στα καρέ του Σηφάκη. Δικό του “ψαλιδάκι” στο 30′ άλλωστε, είχε κατάληξη το δεξί δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα και έξι λεπτά αργότερα σουτ του ίδιου ανάγκασε τον τελευταίο να διώξει με γροθιές. Ο Άρης, στο ίδιο διάστημα, παρουσιάστηκε πιο παθητικός, περίμενε περισσότερο την αντίπαλό του και επεδίωξε να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια, στο 42′, ο Κάλβο με όμορφη ατομική ενέργεια έβγαλε τον Ρουίς μόνο απέναντι στον Λίντνερ και ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα δεν δυσκολεύτηκε, με πλασέ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για τους “κίτρινους” 0-1.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να δείξουν τα… δόντια τους για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Στο 52′ δεν βρήκαν στόχο, με τον Μαργκράιτερ (την κεφαλιά του εξουδετέρωσε σε κόρνερ με γροθιές ο Σηφάκης), τέσσερα λεπτά, ωστόσο, αργότερα, ο Λιντζ βρέθηκε σε θέση βολής και από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1. Στην πορεία των λεπτών μέχρι το φινάλε ξεχώρισε στο 69′ το δυνατό δεξί σουτ του Χαβίτο (ο Λίντνερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια) και οι ενέργειες του Στάνκοβιτς (80′, 82′), που εξουδετέρωσε ο Σηφάκης.

Κίτρινες: 33΄ Τόχα , 57΄ Νέτο, 79΄ Πρίττας, 85΄ Γκιάρο

Διαιτητής: Ντάνιελ Στάλχαμαρ (Σουηδία)

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Νταξμπάχερ): Λίντνερ, Μαρκγκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Λίνκαρ, Κλέιν, Λιντζ, Γιουν, Προγιάνσκι (62΄ Στάνκοβιτς), Λιντλ (46΄ Σουμάχερ), Μπάουμγκράντλιγκερ, Σούντνερ (74΄ Λέοβατς).

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Νάφτι, Τόχα (55΄ Πρίττας), Κάλβο (57΄ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (74΄ Τσέζαρεκ).

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O6Fa4wGANuM[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *