Αθλητικά

Ισοπαλία πρόκρισης για την ΑΕΚ, 1-1 με την Νταντί Γιουνάιτεντ

Το μοναδικό κέρδος της ΑΕΚ από τον επαναληπτικό με την Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1) στα πλεϊ-οφ του Europa League είναι η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Η “Ένωση” έπαιξε με τη φωτιά καθώς προηγήθηκε νωρίς στο σκορ 23′ με τον Ντιόπ 1-0 και στη συνέχεια ήταν ωσεί παρούσα στο άδειο από κόσμο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η Νταντί ανέβασε ρυθμούς, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παιχτών του Μπάγεβιτς και έφτασε στην ισοφάριση 1-1 με τον Ντέιλι 78′. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα πίεσε για το γκολ της πρόκρισης χωρίς όμως αποτέλεσμα και η ΑΕΚ θα βρεθεί αύριο στη κλήρωση που θα γίνει στο Μονακό.

Πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ στο 3′ με τον Λεονάρντο να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Πέρνις να διώχνει σε κόρνερ. Η Ένωση, που μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” γρήγορα με την υπόθεση πρόκριση, το πέτυχε, ουσιαστικά, στο 23′. Ο Ντιοπ, από κόρνερ του Λεονάρντο και κεφαλιά του Γιάχιτς, με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε το προβάδισμα στους “κιτρινόμαυρους” (1-0).

Οι Σκοτσέζοι που δεν απείλησαν στο πρώτο μέρος, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 64′ με τον Ντέιλι να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά. Ο επιθετικός της Νταντί, όμως, “πήρε τη ρεβάνς” στο 78′. Από εξαιρετική μπαλιά του Ντίξον και καθυστερημένη έξοδο του Σάχα, με προβολή έφερε το ματς στα ίσια (1-1) κι έδωσε ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του. Στο 81′ ο Σουόνσον έχασε μεγάλη ευκαιρία για να χαρίσει την πρόκριση στη Νταντί, όταν από το ύψος της περιοχής έπιασε αμαρκάριστος το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Κίτρινες: Λαγός, Γιάχιτς, Μάκος, Σάχα – Ντίξον

Διαιτητής: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (46΄ Γκέντσογλου), Λαγός, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (89΄ Καράμπελας), Σκόκο, Τζιμπούρ (58΄ Μπλάνκο)

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κένεθ, Γουότσον, Μπουάμπεν, Γκομίς (63΄ Ντέιλι), Σκοτ Ρόμπερτσον, Κόνγουεϊ, Κανταμαρτέρι (49΄ Γκουντγουίλι), Ντέβιντ Ρόμπερτσον (59΄ Σουόνσον).

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L7Z_Pe6Sz1M[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *