Αθλητικά

Τέλος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό

Στη Λιέγη σταμάτησε η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τη Σταντάρ στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκαν με δύο ήττες από τη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η χαλύβδινη θέληση, το πάθος και η διάθεση των παικτών του Νίκου Νιόπλια δεν ήταν αρκετά για να πετύχει ο Παναθηναϊκός το θαύμα της ανατροπής του “καταδικαστικού” 1-3 με το οποίο είχαν χάσει στην Αθήνα, απέναντι στους ανώτερους, όπως αποδείχθηκε, Βέλγους. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μποκανί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά το 1-3 του πρώτου αγώνα, μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και δεν παράτησαν το παιχνίδι σε κανένα σημείο, ακόμη κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Η πρώτη πάντως μεγάλη φάση του ματς ανήκε στους Βέλγους,  όταν μόλις στο 3΄ ο Καρσελά μετά από ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 12΄της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το γκολ με την κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη από ευνοϊκή θέση να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπολάτ.
Η τύχη, αλλά και τα εξαιρετικά ρεφλέξ του Μπολάτ, στέρησαν από τον Παναθηναϊκό ένα σχεδόν σίγουρο γκολ στο 43΄: Από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα βρήκε σε κεφάλι Βέλγου αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία και σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Μπολάτ, στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Κατσουράνη ο οποίος έπιασε το σουτ από πολύ κοντά όμως σαν αίλουρος ο τερματοφύλακας των Βέλγων εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μποκανί με αριστοτεχνικό τρόπο, αφού απέφυγε τον Σαριέγκι και τον Μπιάρσμιρ, «νίκησε» με δυνατό σουτ τον Τζόρβα, βάζοντας ουσιαστικά «τέλος» στα όνειρα των «πρασίνων» για την ανατροπή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την άμυνα των Βέλγων, οι οποίοι με έξυπνο τρόπο έκλειναν τους διαδρόμους στο χώρο του κέντρου. Ο Σαλπιγγίδης στο 55΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν αιφνιδίασε τον Μπολάτ.  Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι Βέλγοι έπαιξαν συντηρητικά, προτιμώντας κυρίως να παγώσουν το ρυθμό του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ρόκι τους βρήκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Ποκονιόλι, Σαρ – Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Ντ΄Ονόφριο): Μπολάτ, Βίκτορ Ράμος, Νταλμά (72΄ Γκορέ), Μποκανί (90΄ Τραορέ), Ντε Καμάργκο, Καμοτσάτο, Σαρ, Γιοβάνοβιτς (83΄ Μανγκαλά), Βίτσελ, Καρσελά, Ποκονιόλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (69΄ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ (56΄ Νίνης), Βίντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sPdWmuniieM[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *