Αθλητικά

Μένει στο “κόλπο” η ΑΕΚ που νίκησε 3-0 στην Ξάνθη

Μπορεί να προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (6΄) ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο σφράγισε τη νίκη η ΑΕΚ επί της Ξάνθης κερδίζοντας την με 3-0 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επικράτησε των ακριτών στο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-0 και “συγκατοικεί” πλέον με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με 49 βαθμούς. Τα τέρματα των “κιτρινόμαυρων” σημείωσαν οι Μπλάνκο (6’), Ζούλιο Σέζαρ (82’) και Εντίνιο (88’).

Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον “Δικέφαλο”, ο οποίος ευτύχησε να “ανοίξει” το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Μπλάνκο. Ο Αργεντινός, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα δεν κατάφερε να “νικήσει” τον Λυμπερόπουλο, έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Καλόν και με διαγώνιο σουτ “έγραψε” το 1-0. Στο 24’ η ΑΕΚ έφτασε “μια ανάσα” από την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, όταν ο Λαγός έκανε συρτή πάσα στην “καρδιά” της άμυνας της Ξάνθης και ο Καλόν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 30’ ο Πένκο έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, αλλά δεν βρέθηκε παίκτης της Ξάνθης στην πορεία της μπάλας.
Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η Ξάνθη πλησίασε στην ισοφάριση. Στο 50’ ο Γκρζέλακ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Πένκο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Δέλλας δεν ήλεγξε πλήρως την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να πάρει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ωστόσο ο έμπειρος αμυντικός απομάκρυνε με ανάποδο ψαλίδι. Στο 57’ η Ξάνθη έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Πένκο βρέθηκε αμαρκάριστος στην “καρδιά” της άμυνας της ΑΕΚ και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάχο έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 75’ ο Καλόν συνεργάστηκε με τον Εντίνιο, αλλά ο Λυμπερόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του τελευταίου. Τελικά στο 82’ ο Ζούλιο Σέζαρ διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα της ΑΕΚ, όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Λυμπερόπουλου σε σουτ του Καλόν 2-0. Στο 88’ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ, όταν ο Μπλάνκο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος έδιωξε και ο Εντίνιο με σουτ έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης 3-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ζούλιο Σέζαρ προσπάθησε στο 90’ να πλασάρει τον Λυμπερόπουλο, αλλά “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι.
Κίτρινες: Πλιάτσικας, Δέλλας, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ – Ρίκκα, Βάλλας
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος (46΄ Ζεράλδο Άλβες), Δέλλας, Πλιάτσικας, Καφές, Λαγός (59΄ Ζούλιο Σέζαρ), Εντίνιο, Ριβάλντο (67΄ Ενσαλίβα), Μπλάνκο, Καλόν.
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου (73΄ Λαμπριάκος), Τόμιτς, Κωστούλας (46΄ Ζουέλα), Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ρίκκα, Εσμεράδο, Πένκο, Γκρζέλακ, Άλβα (77΄ Κιντάνα).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *