ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τους “τρέλανε” όλους ο Παναθηναϊκός, 1-0 την Ιντερ στο Μεάτσα

Ένας συγκλονιστικός Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα παλιά πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του με 1-0 μέσα στο «Μεάτσα» επί της Ίντερ για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Τεν Κάτε δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έγραψαν μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, απέναντι στο θεωρητικό φαβορί του 2ου ομίλου και έδωσαν τη δική τους απάντηση στους υπερόπτες Ιταλούς (σ.σ. πόσος σίγουρος ήταν ο Μουρίνιο για την ανωτερότητα των Ιταλών πριν τον αγώνα!)
Με μεγάλα ψυχικά αποθέματα και απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα οι «πράσινοι» πέτυχαν να μπλοκάρουν τα ατού της Ιντερ και να ελέγξουν τον ρυθμό καθ΄ όλη  τη διάρκεια του αγώνα και να διεκδικούν πια ακόμη και την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Κύπρο ανάμεσα στην Ανόρθωση και τη Βέρντερ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, βγήκε μπροστά, προσέχοντας συγχρόνως και τα νώτα του.
Η ομάδα του Τεν Κάτε ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα και απέτρεψε τους- ούτως ή άλλως -ελάχιστους κινδύνους που δημιούργησε η ομάδα του Μουρίνιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ
ΜΕΑΤΣΑ, ΙΝΤΕΡ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκει στον Παναθηναϊκό. Στο 16΄ οι «πράσινοι» από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε ωραία στον Γκάμπριελ που επιχείρησε το απ΄ευθείας σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε πάνω σε αμυντικούς της Ίντερ, πήρε ύψος και ο Μάντζιος υπό την πίεση του Μάξουελ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.
Η Ίντερ αντιμετώπιζε προβλήματα με τις στημένες μπάλες και λίγα λεπτά αργότερα πάλι από εκτέλεση κόρνερ ο Παναθηναϊκός πλησίασε άλλη μια φορά στην επιτυχία, η κεφαλιά όμως του Σιμάο από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ζούλιο Σέζαρ.
Στο 30΄ η Ίντερ πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Καμπιάσο με ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού έβγαλε μόνο τον Ιμπραίμοβιτς απέναντι στον Γκαλίνοβιτς που «τσίμπησε» την μπάλα αλλά ευτυχώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στους γηπεδούχους με τον Φίγκο να βρίσκει τον Αντριάνο ο οποίος από αριστερά επιχείρησε το σουτ που έφυγε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Σέζαρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ ανέβασε στροφές και στο 56΄ ο Ιμπραίμοβιτς ύστερα από ωραία κίνηση επιχείρησε το σουτ απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς την τελευταία στιγμή ευτυχώς κόντραρε ο Βύντρα με υπερένταση και έφυγε η μπάλα κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης η Ίντερ από λάθος του Γκαλίνοβιτς βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, όμως πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα ο Γκούμας.
Στο 69΄ ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» το γήπεδο: Ο Γκούμας από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, ο Ζούλιο Σέζαρ δεν έπιασε καλά την μπάλα που τού έφυγε όσο χρειαζόταν για να φτάσει στα πόδια του Σαριέγκι που εξ΄επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ίντερ γράφοντας το 0-1 !
Η Ιντερ απείλησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα δύο φορές με τον Κρουζ με κεφαλιά στο 91΄ που έδιωξε με υπερένταση ο Γκαλίνοβιτς σε κόρνερ και στο 93΄ με σουτ από την μικρή περιοχή που έφυγε άουτ.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο(72΄ Μπαλοτέλι), Καμπιάσο, Μαϊκόν, Ματεράτσι, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Αντριάνο, Ιμπραίμοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (84΄ Τζιόλης), Μάντζιος.

Ανόρθωση – Βέρντερ Βρέμης 2-2

Ένας βαθμός χωρίζει τον Παναθηναϊκό από την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοπαλία 2-2 της Ανόρθωσης με την Βέρντερ Βρέμης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, σε συνδυασμό με τον θρίαμβο των «πρασίνων» στο Μιλάνο επί της Ίντερ, φέρνουν το «τριφύλλι» να χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία στο ματς της 9ης Δεκεμβρίου με τους Κύπριους στο ΟΑΚΑ, για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Νικολάου και Σάβιο, όμως η Βέρντερ δν είχε πει την τελευταία της λέξη και με δύο γκολ των Ντιέγκο με πέναλτυ και Αλμέϊδα «πάγωσαν» το ΓΣΠ της Λευκωσίας στο 87΄.

Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλεθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Ντομπρασίνοβιτς – Ντιέγκο, Μπάουμαν, Φρινγκς

Οι συνθέσεις:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Δέλλας, Λεϊβακαμπέσι, Οτσόκολιτς (56΄ Φρούσος), Σκοπελίτης (46΄ Νικολάου), Ντομπρασίνοβιτς, Σάβιο (71΄ Παναγή), Λαμπάν, Ταχέρ

ΒΕΡΝΤΕΡ: Φάντερ, Φριτς (76΄ Μπόσνιτς), Μερτεζάκερ, Νάλντο, Τόσιτς, Φρινγκς, Μπάουμαν (60΄ Χουντ), Ντιέγκο, Οζίλ, Ούγκο Αλμέιδα, Πιζάρο (79΄ Ρόζενμπεργκ)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
Ίντερ-Παναθηναϊκός     0-1 (69΄ Σαριέγκι)
Ανόρθωση-Βέρντερ Βρ. 2-2 (62΄ Νικολάου, 68΄ Σάβιο – 71΄ Ντιέγκο πεν., 87΄ Αλμέϊδα)

Βαθμολογία Αγ.  Τερμ. Β.
Ίντερ                5     7-5    8 -ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Παναθηναϊκός 5     6-6     7
Ανόρθωση      5      8-7    6
Βέρντερ Βρ.    5     5-8    4
Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *