Αθλητικά

Μουντιάλ: Χιλή-Ελβετία 1-0

Πολύ κοντά στη πρόκριση της στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Χιλή, που επικράτησε 1-0της Ελβετίας, για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Το ματς έγινε στο Πορτ Ελίζαμπεθ και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μαρκ Γκονζάλες στο 75ο λεπτό, ενώ η Ελβετία είχε μείνει με 10 παίκτες από το 31′ λόγω αποβολής του Μπεχράμι.

Η Χιλή μπήκε δυνατά στο ματς και στο 10′ έφτασε κοντά στο γκολ με δύο διαδοχικά σουτ των Βιντάλ και Καρμένο που απέκρουσε ο Μπενάλιο. Στο 31′ οι Ελβετοί υποχρεώθηκαν να συνεχίσουν με δέκα παίχτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπεχράμι για χτύπημα στον Πόνσε.
Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες της Χιλής συνέχιζαν να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ όπως στο 49′ όπου ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σάντζες καθώς ο Μαρκ Γκονζάλες που βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ μπροστά από τον Μπενάλιο και, παρότι δεν είχε επαφή με τη μπάλα, επηρέαζε το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ της Ελβετίας. Στο 55′ το ολέθριο λάθος του Γκρίχτινγκ εκμεταλλεύθηκε ο Βαλντίβια, που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μπενάλιο ήταν και πάλι παρών.
Οι παίκτες του Χίτσφελντ άντεξαν μέχρι το 75′, όταν ο βοηθός δεν είδε τον Παρέδες να φεύγει από θέση οφ σάιντ. Ο επιθετικός της Κόλο Κόλο πέρασε τον Μπενάλιο και από πλάγια θέση έβγαλε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Μαρκ Γκονζάλες, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Πλήρης δικαίωση του Μαρσέλο Μπιέλσα για τις δύο αλλαγές, που έφεραν αυτή τη νίκη με την οποία η Χιλή βρίσκεται “αγκαλιά” με την πρόκριση στους “16”. Πάντως, στο 90′ οι Χιλιανοί απειλήθηκαν άμεσα με ισοφάριση, όταν ο Ντερντιγιόκ αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Κίτρινες: Πόνσε, Καρμόνα, Σουάζο, Μέντελ, Φερνάντες, Βαλντίβια – Νκούφο, Ινλέρ, Μπαρνέτα
Κόκκινη: Μπεχράμι (31΄)
Διαιτητής: Καλίλ Αλ Γκαμντί (Σ.Αραβία)
Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ισλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιντάλ (46΄ Μαρκ Γκονζάλες), Καρμόνα, Χάρα, Φερνάντες (65΄ Παρέδες), Σουάζο (46΄ Βαλντίβια), Μποσζούρ, Σάντσες
Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Γκρίχτινγκ, Φον Μπέργκεν, Τσίγκλερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Ιγκέλ, Ζέλσον (77΄ Μπουνιάκου), Φράι (42΄ Μπαρνέτα), Νκούφο (68΄ Ντερντιγιόκ)
Ο Μαρκ Γκονζάλες πέτυχε το μοναδικό γκολ και για το λόγο αυτό κέρδισε την αναγνώριση του κοινού, που τον ανέδειξε πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *