Αθλητικά

Μουντιάλ: Η Ισπανία 2-0 την Ονδούρα

Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα τη μηχανή της η Ισπανία για να επικρατήσει με 2-0 της Ονδούρα και να πανηγυρίσει τη πρώτη της νίκη στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόσωπο του αγώνα, που έγινε στο “Ελις Παρκ Στάντιουμ” του Γιοχάνεσμπουργκ ήταν ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος με δύο γκολ στο 17′ και 51′ οδήγησε τους “φούριας ρόχας” στην εύκολη επικράτηση. Στο 62΄ ο Βίγια έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ, όταν αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Νάβας. Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, η Ονδούρα ουσιαστικά αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Ισπανία από την αρχή του ματς ανέλαβε τα ηνία και στο 7′ είχε την πρώτη κλασική της ευκαιρία, με το βολέ του Βίγια έξω από την περιοχή να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαντάρες. Νέα μεγάλη φάση για τους “φούριας ρόχας” στο 11′ με την κοντινή κεφαλιά του Ράμος να φεύγει άουτ. Η Ονδούρα έγινε απειλητική στο 16′ , όταν ο Σουάζο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Κασίγιας “διάβασε” την φάση και βγήκε έγκαιρα.
Στο 17′ ο Νταβίντ Βίγια, πέρασε τρεις αντιπάλους με σουτ ακριβείας ενώ είχε πέσει στο έδαφος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 1-0. Διπλή μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φερνάντο Τόρες στο 33′ , αρχικά αστόχησε με κεφαλιά ενώ ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βαγιαντάρες, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.
Ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους γλίτωσε την κόκκινη κάρτα για κτύπημα εκτός φάσης στον Τσάβες, “χτύπησε” ξανά στο 51′ και ουσιαστικά “καθάρισε” το παιχνίδι. Μετά από ασίστ του Χέσους Νάβας, ο στράικερ της Μπαρτσελόνα έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσάβες και αιφνιδίασε τον Βαγιαντάρες (2-0). Ο Βίγια έφτασε κοντά στο χατ τρικ στο 62′, όταν ο Νάβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ισαγκίρε και ο Νισιμούρα καταλόγισε το πέναλτι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ! Το παιχνίδι κύλησε με τους Ισπανούς να χάνουν σωρεία κλασικών ευκαιριών, με αποκορύφωμα το πλασέ του Φάμπρεγας σε κενή εστία και τον Τσάβες να διώχνει πάνω στη γραμμή.
Κίτρινες: Τούρσιος, Ισαγκίρε
Διαιτητής: Γιουίσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (66΄ Φάμπρεγας), Τόρες (70΄ Μάτα), Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπούσκετς, Ράμος (77΄ Αρμπελόα), Νάβας
Ονδούρα (Ρεϊνάλνο Ρουέντα): Βαγιαντάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μαρτίνες, Γουίλσον Παλάσιος, Εσπινόσα (46΄ Γουέλκαμ), Γκεβάρα Ισαγκίρε, Μεντόσα, Σουάζο (84΄ Τζέρι Παλάσιος), Τούρσιος (63΄ Νούνιες)
Ο Νταβίντ Βίγια οδήγησε τους “φούριας ρόχας” στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση και δικαιολογημένα αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *