Αθλητικά

Μουντιάλ: Πορτογαλία-Β.Κορέα 7-0!

Σ’ ένα ματς που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή η Πορτογαλία συνέτριψε με 7-0 τη Β. Κορέα για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Οι Πορτογάλοι ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ασιατική ομάδα και επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του φαβορί. Τα γκολ σημείωσαν οι Μεϊρέλες(29′), Σιμάο(53′), Αλμέιδα(55′), Τιάγκο(60′, 90′), Λιέντσον (82′) και Ρονάλντο (87′). Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Κεϊρός έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και έγινε το φαβορί για να ακολουθήσει την Βραζιλία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Πορτογαλία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παρέδωσε μαθήματα απλού και σύγχρονου ποδοσφαίρου με τους παίκτες της να βάζουν την μπάλα κάτω και να κάνουν επιθέσεις κατά κύματα.

Έδωσε το σύνθημα ο Μειρέλες

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Πορτογαλία θέλοντας να δείξει από την αρχή τις διαθέσεις της. Τα σουτ των Ρονάλντο και Καρβάλιο στα πρώτα λεπτά έπιασε με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Χουν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Κεϊρός ήρθε στο 7′, όταν η κεφαλιά που έπιασε ο Καρβάλιο από το ύψος της μικρής περιοχής τράνταξε οριζόντιο δοκάρι. Η Β. Κορέα απάντησε στις ευκαιρίες στο 18′ με το δυνατό σουτ του Γιόνγκ να αποκρούει ο Εντουάρντο. Οι Πορτογάλοι απείλησαν και πάλι στο 23′ με το σουτ του Μεϊρέλες να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το γκολ για την Πορτογαλία ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Έτσι στο 29′ ο Μεϊρέλες, μετά από κάθετη πάσα του Τιάγκο, διέσπασε την άμυνα της Β. Κορέας και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 36′ η ομάδα του Κεϊρός βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Μεϊρέλες και πάλι μπήκε στην μικρή περιοχή, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

6 γκολ σε 45′

Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο η Πορτογαλία “καθάρισε” το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Οι παίκτες του Κεϊρός πέτυχαν έξι τέρματα και επικράτησαν της Β. Κορέας με συνολικό σκορ 7-0.

Μόλις στο 46′ το σουτ – κεραυνό του Τιάγκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Μιόνγκ Γκουκ. Στο 49′ ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να απειλήσει, όταν το σουτ που έπιασε απέκρουσε και πάλι με δυσκολία ο τερματοφύλακας της ασιατικής ομάδας. Οι Πορτογάλοι είχαν κλείσει στα καρέ τους Βορειοκορεάτες και στο 53′ ο Σιμάο με συρτό πλασέ, μετά από εξαιρετική πάσα του Μεϊρέλες, έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Κεϊρος. Ο Κοεντράο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αλμέιδα με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στο 60′ ήταν η σειρά του Τιάγκο να σκοράρει και να κάνει το 4-0. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε ασίστ στον Τιάγκο, και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Κεϊρός έφτασε και σε πέμπτο γκολ. Στο 81′ ο Λιέντσον, που είχε μόλις περάσει ως αλλαγή στο ματς, με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 5-0. Οι Πορτογάλοι δεν έλεγαν να σταματήσουν και στο 87′ έκαναν το 6-0 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χρίζεται και αυτός σκόρερ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90′ ο Τιάγκο, καθώς με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ, κάνοντας το 7-0.

Κίτρινες: Τσολ Γιν (32′), Μειρέλες (38′), Αλμέιδα (69′), Γιονγκ Γο (47′)

Διαιτητής: Πάμπλο Πόσο (Χιλή)

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρος): Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Σιμάο, Μιγκέλ, Μεϊρέλες, Αλμέιδα, Τιάγκο, Κοεντράο.

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιοκ, Γιουν Ιλ, Ναμ Τσολ, Κουάνγκ Τσον, Γουν Ναμ, Τάε Σε, Γιονγκ Γο, Ιν Γκουκ, Τσολ Γιν, Γιονγκ Χακ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *