Αθλητικά

Με Μπλάνκο καθάρισε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό


Ο Ισμαέλ Μπλάνκο βρήκε δίχτυα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και πέτυχε το μοναδικό τέρμα του ντέρμπι που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0 στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν πέναλτι στο 57′ με τον Ντουντού.

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ριέρα στο 22′ λόγω θλάσης και τη θέση του πήρε ο Ιμπαγάσα. Στο 32′ έγινε η πρώτη καλή φάση του ματς όταν ο Μιραλάς ξέφυγε μπροστά, όμως επιχείρησε να πλασάρει με λάθος τρόπο τον Αραμπατζή, που μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική και στην εκπνοή του ημιχρόνου έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, σε σέντρα του Γιάχιτς και κεφαλιά του Λεονάρντο που έφυγε άουτ.

Στο 57′ ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Λεονάρντο έριξε μέσα στην περιοχή τον Πάντελιτς, ο Σιδηρόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι, αλλά ο Ντουντού που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στο 90′ οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το γκολ. Ο Ντουντού δεν μπόρεσε να κόψει τον Ντιόπ, που μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Μπλάνκο κι αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 1-0 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στις καθυστερήσεις ο Πάντελιτς από πλεονεκτική θέση σούταρε απελπιστικά άουτ.

Κίτρινες: Καράμπελας, Λεονάρντο, Ντιόπ, Αραμπατζής – Ουρτάδο, Μοντέστο

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος (78′ Γκερέιρο), Καράμπελας, Μπερνς (58′ Μπλάνκο), Σκόκο (71′ Ντιόπ), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ρόμενταλ (87′ Φετφατζίδης), Ντουντού, Μιραλάς, Φουστέρ (46′ Πάντελιτς), Ριέρα (22′ Ιμπαγάσα).

Περισσότερα βίντεο εδώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eg5KYYXdTWk&feature=player_embedded[/youtube]

Μια σκέψη για το “Με Μπλάνκο καθάρισε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό

  • Στο μεταξύ, κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν άφησαν ασχολίαστη τη διαιτησία του Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. “Εγινε έγκλημα κατά της Ελλάδας! Δεν κρατήθηκαν καθυστερήσεις μέχρι να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός. Κακώς ο διαιτητής δεν συνέχισε το παιχνίδι όσο χρειαζόταν“, ανέφεραν χαρακτηριστικά με αρκετή δόση ειρωνίας.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *