Αθλητικά

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ 4-0 τον Άρη στο Βικελίδης

Χόρευε στη βροχή η ΑΕΚ που στο ντεμπούτο του Χιμένεθ στον πάγκο της συνέτριψε στο «Βικελίδης» τον Άρη με το εντυπωσιακό 4-0 στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, κάνοντας συγχρόνως μεγάλο βαθμολογικό άλμα. Απλή και ουσιαστική στο παιχνίδι της η «Ενωση» πήρε αυτό που ήθελε κερδίζοντας τη μάχη στο χώρο του κέντρου, βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό τις αδυναμίες της στην άμυνα. Δύο γκολ σημείωσε ο Σκόκο (58΄, 68΄) κι από ένα ο Καφές (41΄) και ο Τζιμπούρ (90΄+).

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος πέρασε χωρίς πολλές φάσεις με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να περάσουν την μπάλα προς τα καρέ του Σάχα, ενώ οι παίκτες του Χιμένεθ προτιμούσαν να «χτυπούν» στην κόντρα, προσέχοντας κυρίως τα νώτα τους.
Στο 41΄ η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε φάση διαρκείας στην επίθεση.
Ο Τζιμπούρ (που ήταν σε κέφια) με ωραία προσπάθεια από τα δεξιά διεμβόλισε την άμυνα του Άρη, έκανε το σουτ από καλή θέση, ο Σηφάκης έδιωξε ασταθώς, η μπάλα επέστρεψε στον προωθημένο Μάκο που εξ΄ επαφής «νικήθηκε» από τον διεθνή τερματοφύλακα, όμως η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Καφέ που από πολύ κοντά την έστειλε με προβολή στην εστία του Άρη (0-1).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο β’ ημίχρονο με στόχο να ισοφαρίσουν γρήγορα και στο 54′ άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Κόκε, αλλά ο Δέλλας έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του την μπάλα πάνω στη γραμμή. Η καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ επέτρεψε στους μέσους και επιθετικούς της να βγαίνουν εκ τους ασφαλούς μπροστά, όπως έγινε και στην φάση του 58ου λεπτού: Ο Σκόκο λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, είδε τον Σηφάκη εκτός θέσης και με ένα ασύλληπτο σουτ έκανε το 0-2, ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ στη Σούπερ Λίγκα!

Το γκολ αυτό, όπως ήταν φυσικό, «έκοψε τα πόδια» των παικτών του Άρη, που έδειχναν να μην έχουν τις ψυχικές δυνάμεις για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αντιθέτως με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαιναν με αυτοπεποίθηση στην επίθεση και πέτυχαν δύο ακόμη γκολ που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 68′ και σε σέντρα του Λαγού, ο Σκόκο με νέο σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της Ενωσης, παρά την προσπάθεια του Γκιάρο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΚ έκανε το 0-4 με πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Τζιμπούρ που αφού μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Άρη τελείωσε μόνος του τη φάση με δυνατό σουτ που νίκησε τον Σηφάκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατί, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο – Λαγός, Καφές, Μανωλάς, Μπερνς

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (71′ Τσεσνάουσκις), Τόχα (62′ Μενδρινός), Τσέζαρεκ (74′ Προτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (61′ Νασούτι), Λεονάρντο (64′ Μπερνς), Τζιμπούρ, Μάκος, Λαγός, Ντιοπ (81′ Γκερέιρο), Σκόκο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tC6HWn1UjZw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *