TV & Αφιερώματα

Όλα τα τελευταία βίντεος από τη διάσωση των μεταλλωρύχων στη Χιλή

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='miners']

Δείτε εδώ όλα τα τελευταία βίντεος από την διαδικασία διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή.
Κάθε νέο βίντεο που ανεβαίνει στο Youtube θα βρίσκεται εδώ.

Στις έξι το πρωί, ώρα Ελλάδας, αναμένεται να ξεκινήσουν τα σωστικά συνεργεία τη διαδικασία διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων (32 Χιλιανοί και 1 Βολιβιανός), που έχουν παγιδευτεί εδώ και 67 ημέρες σε στοά μεταλλείου χαλκού στο Σαν Χοσέ από μια υπόγεια κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Κυριακή έως το βάθος των 610 μέτρων με τον μεταλλικό κλωβό στην βοηθητική σήραγγα, ήταν επιτυχείς, υπογράμμισε ο Χιλιανός υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν.

Τα αποτελέσματα αυτών των προσομοιώσεων ήταν «πολύ ελπιδοφόρα, πολύ ενθαρρυντικά», δήλωσε ο υπουργός.

«Η κλωβός λειτουργεί πολύ καλά, στο εσωτερικό της βοηθητικής σήραγγας, η κίνησή της προσαρμόζεται καλά και στις περιοχές της σήραγγας που ενισχύθηκαν και σε εκείνες που δεν έχουν ενισχυθεί», είπε επίσης ο υπουργός, αναφερόμενος στην επένδυση των τοιχωμάτων της σήραγγας με χαλυβδοσωλήνες που έγινε από το Σάββατο μόνο σε πενήντα μέτρα από το συνολικό μήκος της σήραγγας.

Η διαδικασία μεταφοράς στην επιφάνεια της γης, των μεταλλωρύχων, με τον ειδικό κλωβό που θα τον κατεβάζει και θα τον ανεβάζει γερανόςθα πρέπει να διαρκέσει από μιάμιση έως και δύο ημέρες, επειδή χρειάζεται περίπου μία ώρα για τη μεταφορά τουκάθε ανθρώπου στην επιφάνεια.

Μετά τον απεγκλωβισμό τους, οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο. Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη «ζώνη συνάντησης» κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *