Επικαιρότητα

Moody’s: Δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία η Ελλάδα

Δεν επίκειται χρεοκοπία στην Ελλάδα, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Moody’s,σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται ότι οι προκλήσεις για την Ελλάδα παραμένουν πολλές και μεγάλες.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Moody’s Thomas Byrne«Η Ελλάδα θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματά της για τρία χρόνια, στηριζόμενη στη βοήθεια που πήρε από το ΔΝΤ και την Ε.Ε».

Έκθεση του ΔΝΤ

Στο θέμα των οικονομικών κινδύνων που εμφανίζονται στην ευρωζώνη, από την κρίση του χρέους, αναφέρεται έκθεση του ΔΝΤ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση:

«Η οικονομική ανάκαμψη (στην ευρωζώνη) εν τη γενέσει της επί του παρόντος, την οποία τροφοδοτεί η εξωτερική ζήτηση, σε μία βραχυπρόθεσμη βάση μπορεί να αναχαιτιστεί, εξαιτίας των εντάσεων στις αγορές με φόντο την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, δεν θα προέλθει από την εντούτοις απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, επειδή οι περιοριστικές οικονομικές πολιτικές ζημιώνουν, σε βάση μεσοπρόθεσμη, την ανάπτυξη. 0μως η μείωση της ισοτιμίας του ευρώ προς το αμερικανικό δολάριο, ισοτιμία που σήμερα είναι κοντά στα θεμελιώδη μεγέθη αυτών των δύο νομισμάτων, μπορεί να δώσει τη λύση».

Η έκθεση αυτή έχει ετήσια περιοδικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *