Επικαιρότητα

Συνεδριάζουν για την αναστολή της απεργίας οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση των 10 προέδρων των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, η οποία έγινε σε ήρεμο κλίμα, αλλά με προβληματισμό, καθώς ήδη διαφαίνονται οι ελλείψεις των καταναλωτικών αγαθών στην αγορά. Οι αυτοκινητιστές έφυγαν από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πειραιώς, χωρίς να κάνουν δηλώσεις και μεταβαίνουν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά όπου θα έχουν σύσκεψη με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων .

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στα γραφεία τους όπου πρόκειται να συνεδριάσουν ξανά για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα, τα φορτηγά εξακολουθούν να παραμένουν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία, τόσο στην Αττική, όσο και στην περιφέρεια. Νωρίτερα, είχαμε ένταση στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στη Μεταμόρφωση, όταν ορισμένοι ιδιοκτήτες θέλησαν να πάρουν τα οχήματά τους για να δουλέψουν και άλλοι συνάδελφοί τους, τους παρεμπόδισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Έκκληση Σαμαρά

Έκκληση στους ιδιοκτήτες των φορτηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τουςαλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση απεύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική απ’ όλες τις πλευρές. Σήμερα, όχι αύριο. Το Εμπόριο έχει φτάσει στα όριά του. Δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση», τονίζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δηλώσεις του για την κατάσταση στην αγορά από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ τόνισε ότι «περισσότερα από 6.000 κοντέινερ με εμπορεύματα και πρώτες ύλες που βρίσκονται σε τελωνεία, με εξαίρεση τα νωπά προϊόντα και τα φάρμακα, δεν πηγαίνουν στον προορισμό τους. Οι μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις σε λίγο θα αναγκαστούν να κάνουν παύση εργασιών με ότι αυτό σημαίνει για τις ίδιες και γενικότερα για την αγορά και την εθνική μας οικονομία. Την ίδια στιγμή δεν πιάνουν λιμάνι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη τα πλοία που είναι φορτωμένα με εμπορεύματα, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες γνωρίζοντας το πρόβλημα με τους μεταφορείς τους αλλάζουν ρότα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *