ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MT9: Ένας “επαναστατικός” αντικαταστάτης του MP3

Ενα νέο format ήχου, είναι πιθανό να δώσει περισσότερη ευελιξία, τόσο για αυτούς που ακούν μουσική όσο και για τους ίδιους τους δημιουργούς. Το νέο αυτό format, του οποίου η εμπορική ονομασία είναι Music 2.0 (MT9 η επέκταση του), βασίζεται στην έρευνα που έχει γίνει από το Electronics and Telecommunications Research Institute της Νοτίου Κορέας και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Audizen. Η ομάδα ανάπτυξης του υποστηρίζει πως το MT9 ήρθε για να αντικαταστήσει το (γερασμένο;) MP3.

Τι είναι όμως τόσο σπουδαίου γύρω από αυτό; Μα φυσικά το ότι προσφέρει έξι κανάλια, σε κάθε ένα από τα οποία μπορεί να προσαρμοστεί και ένα διαφορετικό μουσικό όργανο του τραγουδιού ή τα ίδια τα φωνητικά αυτού, κάτι που μας θυμίζει στουντιακές multi-track ηχογραφήσεις. Ο ακροατής θα μπορεί να προσαρμόσει όπως αυτός θέλει την ένταση ενός ξεχωριστού καναλιού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία εύκολου remix του κομματιού (αφού θα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό όργανα χωρίς να έχουμε πρόσβαση στην πρωτότυπη ηχογράφηση) αλλά και δημιουργία karaoke κομματιών, χωρίς να χαλάει ο ήχος των μουσικών οργάνων.

Το αυτό format χρησιμοποιείται ήδη σε έναν μικρό αριθμό νέων album, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερα, εφόσον αυτό είναι διαθέσιμη για ψηφιακή μετατροπή. Κάτι σημαντικό είναι πως το MP9 δεν έχει κάποια προστασία αντιγραφής, οπότε κομμάτια που έχουν κωδικοποιηθεί με αυτό, μπορούν να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν σε όσες συσκευές θέλουμε.

Στο κοντινό μέλλον, το νέο format θα υποστηρίζεται από διάφορες συσκευές, ενώ ήδη η LG και η Samsung έχουν δηλώσει πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα διαθέσουν στην αγορά κινητά και media players τα οποία θα το υποστηρίζουν.

Παρακάτω βλέπουμε τον επίσημο media player του MT9:

Πηγή:TechGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *