Αθλητικά

Μουντιάλ 2010:Όλα μηδέν στο Πορτογαλία-Ακτή Ελεφαντοστού

Ισόπαλος 0-0 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Πορτογαλία, ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχάσουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου, καθώς κυμάνθηκε σε μέτρια ποιοτικά επίπεδα.
Δεν τόλμησαν οι δύο ομάδες που είχαν ελάχιστες καλές στιγμές μεταξύ των οποίων ένα δοκάρι του Ρονάλντο στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε τελικά για 24 λεπτά ο Ντρογκμπά που όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.
Το παιχνίδι κινήθηκε σε δυσανάλογα επίπεδα με το πλούσιο ρόστερ των δύο ομάδων και ένας λόγος μπορεί να ήταν και το λεγόμενο άγχος της πρεμιέρας.
Όλο το πρώτο ημίχρονο κύλησε με πολύ λίγες φάσεις, όπως  το σουτ-βολίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο από απόσταση 25 μέτρων, στο 11ο λεπτό, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Μπουμπακάρ Μπαρί. Από την άλλη πλευρά, οι “Ελέφαντες” προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ζερβίνιο στο 24΄, αλλά ο Πάουλο Φερέιρα τον πρόλαβε με εξαιρετική προβολή.

Η παρουσία στο β΄ ημίχρονο του σούπερ σταρ της Τσέλσι Ντρογκμπά μέχρι πριν από 48 ώρες έμοιαζε αδύνατη, έδωσε μεν μια ψυχολογική «ένεση» στην ομάδα του Έρικσον, όμως από πλευράς ουσίας τίποτε δεν άλλαξε αφού η Ακτή Ελεφαντοστού δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να φανεί απειλητική στην εστία του Εντουάρντο. Μετά το σουτ του Σάλομον Καλού στο 54΄, το οποίο απέκρουσε ο Εντουάρντο, δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Κίτρινες: Ζοκορά, Ντεμέλ – Ρονάλντο

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν-Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Εμπουέ (88΄ Ρομαρίκ), Κόλο Τουρέ, Ντεμέλ, Τιενέ, Ζερβίνιο (82΄ Κεϊτά), Ζοκορά, Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Καλού (66΄ Ντρογκμπά), Ντιντάν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο, Πέντρο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (85΄ Ρούμπεν Αμορίμ), Ντέκο (62΄ Τιάγκο), Ρονάλντο, Ντάνι (55΄ Σιμάο), Λιέντσον

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9kdC1aYzJY0[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *