ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο Samsung Galaxy S4, δύναμη και ταχύτητα

samsung-galaxy-s4

Το νέο Samsung Galaxy S4 είναι επιτέλους εδώ, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Δυστυχώς η Samsung δεν κατάφερε να μας εκπλήξει (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) γιατί τουλάχιστον εξωτερικά το Galaxy S4 είναι σχεδόν ίδιο με το Galaxy S3 με τις μόνες διαφορές (εμφανισιακά) να εντοπίζονται στο πάχος (το S4 είναι λεπτότερο του S3) και κάποιες μικρές αλλαγές στις διαστάσεις, δηλαδή…μία από τα ίδια όπως λέει και ο τίτλος.

Αν διαβάσατε όμως τον τίτλο θα παρατηρήσατε και τις λέξεις “δύναμη” και “ταχύτητα” και εκεί το Samsung Galaxy S4 παίζει μόνο του. Τα specs του νέου high-end κινητού της Samsung κερδίζει σε όλα (μα όλα) τα σημεία τον προκάτοχό του και δίνει μία αίσθηση υπέρ κινητού που κάνει πολλά smartphones της κατηγορίας του να γονατίζουν μπροστά του.  Ιδού λοιπόν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Samsung Galaxy S4!

SAMSUNG GALAXY S4 SPECS :

  • Επεξεργαστής: Quad Core Snapdragon 1.9GHz (4πύρηνος) και Exynos 5 Octa 5410 (8πύρηνος) – 2 μοντέλα
  • Οθόνη: 4.99″ ίντσες Full HD Super AMOLED (1080p) με 441 ppi
  • Μνήμη: 2GB RAM LPDDR3 / 16GB ή 32GB η 64GB και microSD expansion
  • Κάμερα: Eμπρόσθια 13 megapixel BIS sensor, Οπίσθια 2 megapixel BIS sensor
  • GPU: PowerVR
  • Συνδεσιμότητα : WiFi a/b/g/n/ac, GPS, NFC, Bluetooth 4.0, IR LED, MHL 2.0
  • Δίκτυα: 3G, HSPA 42Mbps, 4G LTE
  • Sensors : Accelerometer, IR, πυξίδα, βαρόμετρο, θερμόμετρο, υγρασιόμετρο
  • Μπαταρία: 2600mAh
  • Διαστάσεις: 136.6 x 69.8 x 7.9mm
  • Βάρος: 130g
  • OS : Android 4.2.2 Jelly Bean

DUAL CAMERA

Ταυτόχρονη λήψη και από τις δύο κάμερες (εμπρός και πίσω) ώστε να μην χάνεται κανείς στην φωτογραφία όπως γινόταν παλιότερα. Χωράει ακόμα ένας, αυτός που βγάζει την φωτογραφία (που μέχρι τώρα ήταν απών)

OPTICAL READER

Όταν μου έδιναν μία επαγγελματική κάρτα, πάντα (μα πάντα) έλεγα απο μέσα μου.. “μα δεν γίνεται να μου στείλει τις πληροφορίες στο κινητό για να μην κουβαλάω κάρτες και καρτούλες. Με το Samsung Galaxy S4 όλα γίνονται, ακόμα και αυτό. Με τη βοήθεια λοιπόν του Optical Reader, βγάζεις φωτογραφία την επαγγελματική κάρτα, η φωτογραφία σαρώνεται και οι πληροφορίες (τα στοιχεία της κάρτας) περνιούντε στην (πλέον) ψηφιακή σου ατζέντα.

DRAMA SHOT

Time Lapse φωτογράφηση με 12 φωτογραφίες για να μπορείς να μεταφέρεις όλη την συγκίνηση της στιγμής.

SOUND SHOT

Φωτογραφία με ήχο! Η φωτογραφία ζωντάνεψε και πλέον έχει και 9 δευτερόλεπτα ήχο.

AIR VIEW

Preview περιεχομένου για να δείτε την επόμενη φωτογραφία, gallery, email, calendar με μία απλή κίνηση λίγο πιό ψηλά απο την επιφάνεια της οθόνης (χωρίς να την ακουμπάτε)

S-TRANSLATOR

Το Samsung Galaxy S4 γίνεται ο διερμηνέας σου! Του μιλάς στα Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Κινέζικα, Ιαπωνέζικα και αυτό μεταφράζει αυτά που λές σε όλες αυτές τις γλώσσες! Προσοχή, όχι μόνο speech-to-text αλλά και το αντίστροφο!

STORY ALBUM

Αυτόματη ταξινόμηση ίδιων φωτογραφιών σε events και albums με δυνατότητα tagging και sharing στο Blurb.

ADAPT DISPLAY ADAPT SOUND

Αυτόματη ρύθμιση ήχου και εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο που βλέπει ο χρήστης. Το Samsung Galaxy S4 ρυθμίζει αντίστοιχα ήχο και εικόνα για την καλύτερη απεικόνιση των βίντεο, emails, του browser κτλ.

SMART PAUSE SMART SCROLL

Κατα την διάρκεια παρακολούθησης ενός βίντεο, το Samsung Galaxy S4 έχει την εμπρόσθια κάμερά του να παρακολουθεί τα μάτια του χρήστη ωστε σε περίπτωση που ο χρήστης τραβήξει το βλέμμα του αλλού να παγώσει το βίντεο άμεσα (pause) και μόλις καταλάβει πως τα μάτια επανέρχονται στην οθόνη τότε το βίντεο συνεχίζει (resume). Αντίστοιχα ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει ένα κείμενο απο ένα email ή ένα website στο κινητό του με μία ελαφριά κίνηση της συσκευής.

AIR GESTURE

Πλέον μπορείς να απαντήσεις σε μία κλήση με ένα πέρασμα του χεριού σου πάνω απο την κάμερα. Χειρονομίες για scrolling, start/stop για πολλές εφαρμογές Samsung. Εσύ δίνεις εντολή με gestures και το Galaxy S4 υπακούει.

S VOICE DRIVE

Οδηγείς και θέλεις να “πείς” στο Samsung Galaxy S4 να στείλει sms, να διαβάσει ένα SMS που μόλις ήρθε ή να κάνεις αποδοχή ή απόρριψη μιας κλήσης; Αυτή η λειτουργία κάνει το Galaxy S4 τον απόλυτο βοηθό σου!

S HEALTH

Το Galaxy S4 παρακολουθεί τις κινήσεις σου, τις δραστηριότητές σου, επικοινωνεί με διάφορα αθλητικά εργομετρικά αξεσουάρ, μετράει τα βήματά σου, τα σκαλιά που ανεβαίνεις και πολλά άλλα, και τελικά το κινητό σου μετατρέπεται σε σύμβουλο υγείας.

WATCH ON

Το Samsung Galaxy S4 με τη βοήθεια των υπέρυθρων αισθητήρων που διαθέτει, γίνεται το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σου!

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα απίστευτο smartphone από άποψη hardware. Η Samsung έχει δώσει ειδικό βάρος στην δύναμη που βγάζει αυτό το κινητό για να μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε΄ο,τι δυσκολία ή εμπόδιο κι αν βρει μπροστά του. Επίσης, από πλευράς software, το Samsung Galaxy S4 έρχεται με ένα νέο UI και πολλές νέες λειτουργίες που ακούν σε ονόματα όπως  S Health, Air View, Air Gestures, Smart Pause, S Translator, Group Play, Samsung Knox και πολλά άλλα.Η Samsung με το νέο S4 πιστοποίησε ότι είναι ο βασιλιάς των Android Smartphones με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2LHv1FPd1Ec[/youtube]

[dailyfix.gr @ apn]

Μια σκέψη για το “Νέο Samsung Galaxy S4, δύναμη και ταχύτητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *