Ταξιδιωτικά άρθρα

O Λούσιος του ασκητισμού και του αθλητισμού

 Η ιστορική και γενναία Δημητσάνα, η «μπαρουταποθήκη» του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, είναι σκαλωμένη στις πλαγιές των Γορτύνιων λόφων, με 1.000 μέτρα υψόμετρα στις κορυφές τους, στους πρόποδες των οποίων ρέει ο ποταμός Λούσιος, παραπόταμος του Αλφειού.

Επίκαιρη όσο ποτέ η εξόρμηση για rafting σε Λούσιο και Αλφειό. Το κολύμπι στο ποτάμι ουδεμία σχέση έχει με το κολύμπι στην θάλασσα ή το κολύμπι στην πισίνα. Συνεχίζοντας το ποτάμι είχε πιο εύκολα και πιο δύσκολα σημεία ενώ η τεχνική πάντα χρειάζεται για να ξεπεράσεις τα εμπόδια-βράχους,κλαδιά. Και εκεί που όλα κυλούσαν ωραία ο οδηγός μας είχε την υπέροχη ιδέα να γυρίσουμε την βάρκα μας!

Η εμπειρία ήταν φανταστική…

Ο Λούσιος είναι ένα ποτάμι, μικρό, μήκους είκοσι τριών (23) χιλιομέτρων που πηγάζει από το οροπέδιο της Καρκαλούς και εκβάλλει στην περιοχή της Καρύταινας. Σύμφωνα με την παράδοση, σ΄ αυτόν “λούστηκε”  ο Δίας από τις νύμφες, όταν γεννήθηκε. Μετά την περιοχή της Αρχαίας Γόρτυνος ονομάζεται Γορτύνιος, παίρνοντας το όνομά του από αυτήν. Τα νερά του διατηρούν την ίδια θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι γι αυτό διοργανώνονται και πραγματοποιούνται, μετά την περιοχή της Αρχαίας Γόρτυνος κοντά στο γεφύρι του Ατσιχώλου,  διάφορα σπορ όπως rafting, kayak, trekking canyoning, κλπ. Κοντά στο φαράγγι δημιουργήθηκαν ασκητήρια, μοναστήρια, εκκλησίες και παρεκκλήσια όπως η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Αιμυαλών.

Η Μονή Φιλοσόφου

Η Μονή Αιμυαλών

Ο Λούσιος δεν είναι ένας συνηθισμένος ποταμός

Ο Λούσιος κινδυνεύει

Σύνταξη: Χρήστος Μυστιλιάδης

Πηγή: enlefkotv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *