Επικαιρότητα

Οι προθεσμίες για την περαίωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της περαίωσης, ενώ τον τακτικό έλεγχο της εφορίας θα αντιμετωπίσουν όσοι από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις δεν σπεύσουν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου να ενταχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να αποδεχτούν οι φορολογούμενοι το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα τους ταχυδρομήσει η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων και να καταβάλλουν την προκαταβολή η οποία ανέρχεται στο 20% των αναγραφόμενου συνολικού ποσού της περαίωσης.

Οι ημερομηνίες που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι υπάγονται στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων είναι οι ακόλουθες:

Για ανέλεγκτες υποθέσεις

20/10/2010 : Έναρξη έκδοσης εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. 18/11 Προθεσμία αποδοχής εκκαθαριστικού δηλ. καταβολής του 20% για υπαγωγή στην περαίωση στις ανέλεγκτες 26/11 Προθεσμία δήλωσης υπαγωγής στη ρύθμιση για υποθέσεις που αφορούν εικονικά τιμολόγια 29/11 Προθεσμία αποδοχής τροποποιημένου από τη Δ.Ο.Υ. εκκαθαριστικού για ανέλεγκες χρήσεις στην περίπτωση που έχει γίνει λάθος στο αρχικό εκκαθαριστικό

Ελεγμένες υποθέσεις/εκκρεμείς καταλογιστικές πράξεις

15/11 Προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στην περαίωση στις ελεγμένες υποθέσεις 25/11 Προθεσμία συμβιβασμού στις ελεγμένες 10/12 Προθεσμία αποδοχής τροποποιημένου από τη Δ.Ο.Υ. εκκαθαριστικού ειδικά για προσωρινά φύλλα ελέγχου, εκκρεμείς προσωρινές καταλογιστικές πράξεις ή εκκρεμή πρόστιμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *