Αθλητικά

Ολική ανατροπή πέτυχε ο Ηρακλής, 2-1 τον Ολυμπιακό

Ολική ανατροπή πέτυχε ο Ηρακλής στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο “Καυτατζόγλειο”. Ο “γηραιός” αν και βρέθηκε να χάνει στο σκορ με το τέρμα του Μήτρογλου από το 59′, πήρε τη νίκη με 2-1 με τα γκολ των Μάρα 79′ (πεν) και Βέλλιου 86′.

Με το ξεκίνημα του ματς οι γηπεδούχοι απείλησαν για το γκολ στο 6′ με κεφαλιά του Κατσικά, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χολέμπας και τη δεύτερη στο 18′ με συρτό σουτ του Πίτου Γκαρσία, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και στις δύο νικητής βγήκε ο Ελευθερόπουλος. Στο 21′ και από μπαλιά του Ντουντού ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του “γηραιού” αλλά σούταρε πάνω του, ενώ στο 23′ και από μπαλιά του Φουστέρ, ο Μήτρογλου μόνος νικήθηκε από την έγκαιρη έξοδο του πρώην “ερυθρόλευκου” πορτιέρο.

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλαξε παρά πολλές συγκινήσεις στους θεατές. Στο 55′, ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μήτρογλου, ο οποίος εντελώς μόνος του σε αφύλακτη εστία από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ωστόσο ο νεαρός επιθετικός δικαιώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα (59′), όταν με τεχνικό σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ 0-1.

Στο 63′ το συρτό σουτ του Φετφατζίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι και κάπου εκεί οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα ο Ηρακλής, ιδιαίτερα με την είσοδο του Σολτάνι, να ανέβει κατακόρυφα. Αρχικά απείλησε στο 72′, αλλά το σουτ του Κομπαγιάσι από κοντά πέρασε άουτ και στο 79′ ο Σολτάνι μπήκε στην περιοχή, ο Νικοπολίδης τον ανέτρεψε και ο Σταθόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο Μάρα το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ ανέβασε στο κατακόρυφο την ψυχολογία των γηπεδούχων που έψαξαν και δεύτερο τέρμα στα επόμενα λεπτά. Σε αντεπίθεση στο 86′ ο Σολτάνι έφυγε μόνος μπροστά, γύρισε στον Βέλλιο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Μάλιστα ο εντυπωσιακός Σολτάνι είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 88′, αλλά σούταρε στα πόδια του Νικοπολίδη.

Κίτρινες: Παπαστεριανός – Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ματέους (67′ Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου Γκαρσία (62′ Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (74′ Βουτσιάς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβλέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ουρτάδο (46′ Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φετφατζίδης, Μήτρογλου (61′ Πάντελιτς), Φουστέρ, Ριέρα (73′ Μιραλάς).

Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα βίντεο εδώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dPF-_nnHoWQ[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *