Αθλητικά

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1 (videos)

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, αλλά παρά το 3-1 επί της Άρσεναλ μένει εκτός επόμενης φάσης, λόγω της ανατροπής της Μαρσέιγ (3-2 από 0-2). Με 9 βαθμούς κατέληξε 3ος και συνεχίζει στο Europa League.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xmt46a_yyyyyyyyyy-yyyyyyy-3-1-match-highlights_sport[/dailymotion]

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’ολυμπιακος αρσεναλ’ resultsPerPage=”6″ hqThumbs=”true”]

Ο Ολυμπιακός ήταν… Άγγλος στο ραντεβού, αλλά παρά την επιβλητική του εμφάνιση και τη δίκαιη νίκη επί της Άρσεναλ (3-1) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους “16” του Champions League. Κι αυτό γιατί τα μαντάτα από τη Γερμανία δεν ήταν ευχάριστα, με την Μαρσέιγ να κάνει την ανατροπή από 0-2 σε 3-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Οι “ερυθρόλευκοι” με τους εννέα βαθμούς που συγκέντρωσαν τερμάτισαν στην 3η θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Τζεμπούρ-Φουστέρ στο πρώτο ημίχρονο κι ο Μοδέστο στο 88′ κι ενώ προηγουμένως ο Μπεναγιούν είχε μειώσει σε 2-1 στην έναρξη της επανάληψης.

Η έκπληξη του Ερνέστο

 

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε και την έκπληξή της. Ο λόγος για τον Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός παρά το γεγονός πως προέρχεται από τραυματισμό και είναικ με μια μονάχα προπόνηση, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, σε αντίθεση με τον Ορμπάιθ. Με λίγα λόγια η ενδεκάδα ήταν ίδια ακριβώς με την Μασσαλία. Μέγιερι στο τέρμα, Αβραάμ και Μέλμπεργκ σέντερ μπακ, Τοροσίδης δεξιά και Μαρκάνο αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης, Μοδέστο, δεξιά ο Μιραλάς, αριστερά ο Χολέμπας, στην επίθεση ο Τζιμπούρ και πιο πίσω ο Φουστέρ.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Αρσέν Βενγκέρ ναι μεν έκανε αλλαγές, αλλά είχε αρκετά όπλα του στην βασική ενδεκάδα. Φτάνει να σας πούμε τα ονόματα των Βερμάελεν, Ντζουρού, Σκιλασί, Αντρέ Σάντος, Μπεναγιούν, Αρσάβιν και Σαμάκ, για να καταλάβετε πόσο δύσκολο ήταν το έργο των παικτών του Βαλβέρδε. Και τα δεύτερα της Άρσεναλ είναι εξαιρετικοί παίκτες, ό,τι κι αν λέμε στην Ελλάδα…[http://www.sport24.gr/]

Στη 13η συμμετοχή του σε ομίλους του Champions League, o Ολυμπιακός είδε να του παίρνουν την μπουκιά της πρόκρισης μέσα από το στόμα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σχεδόν καπαρώσει την πρόκριση και απλώς περίμεναν το… check in από το άλλο ματς του ομίλου. Σε δύο λεπτά, όμως, το πάρτι μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στη Βεστφαλία και από εκεί στο άλλο λιμάνι, τη Μασσαλία…

Η ελληνική ομάδα για ακόμα μία χρονιά έβαλε στο σακούλι της αρκετούς βαθμούς, που σε άλλες περιπτώσεις και ομίλους ενδεχομένως να ήταν ικανοί να της προσφέρουν την πρόκριση. Οι εννέα δεν ήταν αρκετοί. Για ακόμα μία φορά…

Ο αριθμός “9” είχε “καταδικάσει” τον Ολυμπιακό και τη σεζόν 2000-01, χάνοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία με τη Λιόν. Και ακόμα χειρότερα, το 2004-05 δεν αποδείχθηκαν αρκετοί ούτε οι 10 βαθμοί…

Αναλυτικά το “ταμείο” του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

2011-12
Με 9 βαθμούς στην 3η θέση -αποκλεισμός

2009-10
Με 10 βαθμούς στη 2η θέση και τους “16”

2007-08
Με 11 βαθμούς στη 2η θέση και τους “16”

2006-07
Με 3 βαθμούς στην 4η θέση -αποκλεισμός

2005-06
Με 4 βαθμούς στην 4η θέση -αποκλεισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=113195#ixzz1fpRHcQK9

Μπορεί η πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ να μην ήρθε τελικά για τον Ολυμπιακό, όμως εάν μια ομάδα, μετά την Άρσεναλ, άξιζε την πρόκριση σε αυτόν τον όμιλο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μας, όχι μόνο στο αποψινό παιχνίδι, αλλά γενικότερα στα πέντε από τα έξι συνολικά ματς που έδωσε, έδειξε γιατί δικαιούταν την πρόκριση που τελικά δεν ήταν στο δικό της το χέρι, να έρθει.

Παίζοντας απλό, γρήγορο, ομαδικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε την εικόνα που είχαμε δει και στα προηγούμενα παιχνίδια, παρά τις όποιες σημαντικές απουσίες. Είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις και πηγαίνεις στο γήπεδο για να απολαύσεις το θέαμα που σου προσφέρει, πράγμα που αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους.
Δυστυχώς η πρόκριση στην επόμενη φάση δεν ήρθε, όμως η ικανοποίηση και το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων για τη νίκη και την καλή εμφάνιση, που ήταν συνέχεια των προηγουμένων, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Δουλεύει σωστά και το μέλλον του ανήκει και στο Γιουρόπα Λιγκ.
Αγωνιστικά, η ομάδα μας «έπνιξε» από την αρχή του αγώνα την Άρσεναλ και έδειξε ότι δεν μπήκε στο γήπεδο για να δηλώσει απλά την παρουσία της, αλλά για να διεκδικήσει τη νίκη, που τελικά πήρε. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν ο Τζιμπούρ στο 16ο λεπτό, ο Φουστέρ στο 36ο λεπτό και ο Μοδέστο στο 89ο λεπτό, ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Μπεναγιούν (57΄).
Η εικόνα, ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν τρομακτική για την Άρσεναλ, που έβλεπε τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει δύο γκολ και να δημιουργεί πλήθος ευκαιριών για να πετύχει και άλλα. Η αγγλική ομάδα από την πλευρά της σε μερικές αντεπιθέσεις ήταν κίνδυνος-θάνατος, ωστόσο το 2-0 με το οποίο σφραγίστηκαν οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό…[http://www.olympiacos.org/]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *