Αθλητικά

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Χάϊντουκ Σπλιτ

Πολύ καλή στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ νικώντας με 3-1 στον ανακαινισμένο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ την κροατική Χάϊντουκ Σπλιτ για τον 7ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης ολοκληρώνοντας με τον πιο ιδανικό τρόπο την μεγάλη βραδιά των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς προηγήθηκε στο 12΄ με τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Τζεμπούρ, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 46΄, το κροατικό συγκρότημα ισοφάρισε προσωρινά με το πέναλτι του Ίμπριτσιτς στο 29΄, αλλά η Ένωση πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Λυμπερόπουλου (65΄) και Σκόκο (89΄).

Η «Ενωση» δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Κροάτες, ωστόσο ήταν φανερά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κάποια κενά στην άμυνα, ενώ στην μεσαία γραμμή οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα την μπάλα προς την επίθεση.
Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε αισθητά η εικόνα της ομάδας του Μπάγεβιτς που «χτύπησε» με κάθετες μπαλιές την άμυνα της Χάϊντουκ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο προς τα δ’ιχτυα άλλες δύο φορές και να χάσει ευκαιρίες για να διευρύνει κι άλλο τη νίκη της.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η «Ενωση» αφού ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτυ της Χάϊντουκ στο 29ο λεπτό.

Με πρωταγωνιστή τον Ραφίκ Τζιμπούρ, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 5ο λεπτό, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Ο Τζιμπούρ, από πλάγια, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βέγιτς που έχασε την ισορροπία του και με δυνατό -εξ επαφής- πλασέ σχεδόν από την τελική γραμμή, έστειλε την μπάλα να περάσει από πολύ πλάγια θέση και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Σούμπασιτς.
Το γκολ της ΑΕΚ εφησύχασε κάπως τους παίκτες του Μπάγεβιτς οι οποίοι έδωσαν χώρο στους Κροάτες.
Στο 16` ο Αραμπατζής σταμάτησε στο τετ-α-τετ τον Σαρμπίνι, ενώ και στο 18` την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίμπριτσιτς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Αραμπατζής. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 28`. Ο Ντιόπ ανέτρεψε τον Τομάσοφ και ο Ίμπριτσιτς με ψύχραιμο πλασέ από την άσπρη βούλα ισοφάρισε για τη Χάιντουκ. Στο 38`, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σκόκο έξω από την περιοχή ο γκολκίπερ της Χάιντουκ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των Κροατών να απειλήσουν, με το σουτ του Τομάσοφ από καλή θέση να φεύγει λίγο άουτ.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, τριάντα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπούλιατ ανέτρεψε τον Τζιμπούρ και ο Ολλανδός διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Τζεμπούρ όμως δεν σούταρε καλά την εσχάτη των ποινών με αποτέλεσμα ο Σούμπασιτς να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 57` την κεφαλιά του Δέλλα απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Τομάσοφ, όμως η πίεση της ΑΕΚ έφερε τελικά αποτέλεσμα στο 65`. Το δυνατό σουτ του Σκόκο από τα 30 μέτρα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά ο Σούμπασιτς και ο Λυμπερόπουλος, που καιροφυλακτούσε, δεν δυσκολεύτηκε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα (2-1) στην ΑΕΚ. Στο 75ο λεπτό ο Τζιμπούρ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Λεονάρντο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Χάιντουκ, όμως ο τελευταίος έδιωξε ενστικτωδώς. Ο Σκόκο στο 89` έβαλε το… κερασάκι στη νίκη της ΑΕΚ, αφού, από τη νέα κάθετη πάσα του Λεονάρντο, η ομάδα του Μπάγεβιτς “έσπασε” το τεχνητό οφσάιντ και ο ξεχασμένος Αργεντινός δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει στο τετ-α-τετ τον Σούμπασιτς και με πλασέ να δώσει διαστάσεις στο σκορ. Το τελικό 3-1 χάρισε τους τρεις βαθμούς στην Ενωση, η οποία στη συνέχεια της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας κατά σειρά τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Άντερλεχτ.

Διαιτητής: Χέντρικους Μπας Νιχούις (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Ντιόπ (28`) – Στρίνιτς (58`)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καφές (74` Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70` Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90`+2 Μπλάνκο), Δέλλας.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Στάνκο Ποκλέποβιτς): Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ιμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67` Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80` Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61` Κοπ).

* Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι οπαδοί της Χάιντουκ άρχισαν να σπάνε και να εκτοξεύουν καθίσματα από την κερκίδα, στην οποία βρίσκονταν. Με την επέμβαση της αστυνομίας, τα πράγματα μετά από περίπου 15 λεπτά ηρέμησαν. Με την έναρξη του β` ημιχρόνου, υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με τους Κροάτες να είναι ιδιαίτερα προκλητικοί.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sz1mgx0U4Fw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *