Αθλητικά

Εκτός Ευρωλίγκας το Μαρούσι

Το Μαρούσι πλήρωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκα έθεσε εκτός διοργάνωσης την ομάδα του Αμαρουσίου, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωλίγκα, προκειμένου οι σύλλογοι να στείλουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στη διοργάνωση. Σκληρή ανακοίνωση του δήμου Αμαρουσίου που καλεί τον Άρη Βωβό να αναλάβει πρωτοβουλία.

Συνέπεια αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης είναι η απ΄ευθείας πρόκριση της ουκρανικής Μπουντιβέλνικ χωρίς αγώνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κίμκι (Ρωσία)-Καζέρτα (Ιταλία).

Σκληρή ανακοίνωση του δήμου Αμαρουσίου

Μετά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκα, με την οποία η ιστορική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου αποκλείστηκε από την διοργάνωση και από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει τα εξής:

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του προπονητή Γ. Μπαρτζώκα και η διαρκής αβεβαιότητα που κυριαρχούσε στην ομάδα, μας ανάγκασε να αναλάβουμε πρωτοβουλία με σκοπό να βρεθούν λύσεις.
Γι’ αυτό, συγκαλέσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 σύσκεψη, με τη συμμετοχή του πρώην ιδιοκτήτη κ. Ά. Βωβού και των υποψήφιων επενδυτών κ. κ. Γ. Γκάμαρη και Θ. Μαρρή, ζητώντας εξηγήσεις για την κρίση που είχε δημιουργηθεί.
Οι υποψήφιοι επενδυτές δεσμεύτηκαν εντός τριών ημερών, να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές και να διευθετηθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό της ομάδας, καθώς και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Δυστυχώς οι δεσμεύσεις των επενδυτών δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η Ευρωλίγκα με τη σημερινή της απόφαση, να θέσει εκτός όλων των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την περίοδο 2010-2011 την ομάδα μπάσκετ του Γ. Σ. Α.

Για την εξέλιξη αυτή υπεύθυνοι είναι ο κ. Γκάμαρης και η παρέα του, οι οποίοι με τις ενέργειές τους ντρόπιασαν την ιστορία του Συλλόγου, αλλά και την πόλη μας. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που φιλοδοξούσαν να αναλάβουν τον ιστορικό Γ. Σ. Α. δεν ήταν ικανοί για τον ρόλο αυτό. Φάνηκαν ανάξιοι της Ιστορίας της ομάδας.

Τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και ζητούμε από τον κάτοχο των μετοχών της ΚΑΕ Μαρούσι κ. Ά. Βωβό να ακυρώσει το προσύμφωνο αγοράς των μετοχών που έχει υπογράψει με τους παραπάνω κυρίους και να αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με τον Ερασιτέχνη Γ. Σ. Α. ώστε να βρεθεί ένα βιώσιμο σχήμα, το οποίο θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ως Δήμος Αμαρουσίου θα είμαστε παρόντες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την ιστορία του Συλλόγου.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *