Αθλητικά

Με Μπορντό ο Ολυμπιακός, με Ρόμα ο Παναθηναϊκός

klirosi_championsleague_2009-2010bΑπέφυγε τα χειρότερα στην κλήρωση για τη φάση των “16” του Champions League ο Ολυμπιακός καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπορντό για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 16, 17, 23 ή 24 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στη Γαλλία στις 9, 10, 16 ή 17 Μαρτίου. Η κλήρωση έγινε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Η Μπορντό μπορεί να μην είναι το μεγάλο φόβητρο για τους “ερυθρόλευκους” καθως υστερεί του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως είναι μια ανερχόμενη δύναμη σε Γαλλία και Ευρώπη. Την περασμένη χρονιά κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Λιόν στο γαλλικό πρωτάθλημα και να κατακτήσει το “Σαμπιονά” μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ταχύτατη ομάδα και στον όμιλό της (που περιελάμβανε τη Μπάγερν και τη Γιουβέντους) τερμάτισε στην πρώτη θέση σημειώνοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θεωρείται τυχερός που απέφυγε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο του απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας και θα χρειαστεί να φτάσει στο 100% της απόδοσής του προκειμένου να αποκλείσει τη Μπορντό.

Η κλήρωση των «16»

Στουτγκάρδη (Γερμανία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μπορντό (Γαλλία)
Ίντερ (Ιταλία) – Τσέλσι (Αγγλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Σεβίλλη (Ισπανία)
Λιόν (Γαλλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Πόρτο (Πορτογαλία) – Άρσεναλ (Αγγλία)
Μίλαν (Ιταλία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Με Ρόμα κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

europa_leagueΙταλικό εμπόδιο ορθώνεται στο δρόμο του Παναθηναϊκού, καθώς η κλήρωση για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ έβγαλε ως αντίπαλο των «πρασίνων» την Ρόμα. Σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» το  νικητή του ζευγαριού Σταντάρ Λιέγης-Σάλτσμπουργκ.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 25 Φεβρουαρίου στη Ρώμη.
Η πέμπτη στη βαθμολογία του Καμπιονάτο Ρόμα, αν και παρουσιάζεται φέτος αρκετά ασταθής στην απόδοσή της, δεν είναι από τις πιο ομάδες που εύχεσαι να βρεις μπροστά σου και αξίζει να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου με αντιπάλους τις Φούλαμ (πήρε το δεύτερο εισιτήριο), Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Η τρεις φορές πρωταθλήτρια και εννιά φορές κυπελλούχος Ιταλίας Ρόμα διαθέτει μια πλειάδα αστεριών όπως ο αρχηγός της ο Φραντσέσκο Τότι, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» το 2006 στη Γερμανία, ο Σισίνιο, ο Περότα, ο Πιζάρο, ο Ρίισε, ο Μπαπτίστα, ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, ο Βούτσινιτς, ο Ταντέϊ κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *