Αθλητικά

Δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να κερδίσει την Μπάτε Μπορίσοφ στο ΟΑΚΑ (2-2)

aek_batem

Δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να κερδίσει την Μπάτε Μπορίσοφ στο ΟΑΚΑ (2-2) και να ανακτήσει σημαντικό έδαφος στη προσπάθεια της να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η “Ένωση” αν και άνοιξε το σκορ στο πρώτο μόλις λεπτό, δέχτηκε δύο και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο (2-2) που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Η ΜΠΑΤΕ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 75′, λόγω αποβολής του Σιτόφ.

Ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πέτυχε η “Ένωση”. Στην πρώτη επίθεσή της, ο Νέμεθ έβγαλε έξοχη ασίστ στον Μπλάνκο, ο οποίος “κεραυνοβόλησε” από πλάγια θέση τον Βερέμκο και έγραψε το 1-0, ενώ το ρολόι “σημάδευε” το 17ο δευτερόλεπτο! Η απόδοση της ΑΕΚ ήταν καλή, έχασε κι άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Καφέ (9′), όμως προδόθηκε από τις σημαντικές απουσίες στο κέντρο της άμυνάς της, καθώς έλειπαν οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Αρσε και ο τραυματίας Ζεράλντο Άλβες. Στο 17′ και σε μία κάθετη πάσα ο Ροντιόνοφ μπήκε “σφήνα” στους δύο σέντερ μπακ (Γιάχιτς, Ενσαλίβα) και πλάσαρε τον Σάχα για να ισοφαρίσει 1-1. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 25′ ο Βολόντκο είδε τον Σάχα εκτός θέσης και με σουτ από απόσταση 40 μέτρων έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Λευκορωσίας 1-2. Η άμυνα της ΑΕΚ παρέπαιε και ο Κρίβετς είχε δοκάρι στο 34′, όμως στην επίθεση οι “κιτρινόμαυροι” πετούσαν “φωτιές” και στο 38′ από το φάουλ του Σκόκο, ο Μαντούκα ισοφάρισε με κεφαλιά 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά, όμως η τύχη τής γύρισε την πλάτη, καθώς οι παίκτες της σημάδεψαν τρεις φορές το δοκάρι του Βερέμκο, μέσα σε 25 λεπτά! Την αρχή έκανε ο Μαντούκα (οριζόντιο) στο 54′, ακολούθησε ο Γιάχιτς με κεφαλιά στο 76′ και στη συνέχεια ο Σκόκο με κεραυνό στο 78′! Ενδιάμεσα, ο Βερέμκο είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Νέμεθ (64΄), ενώ στο 75′ η ΜΠΑΤΕ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σιτόφ με δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα από πίσω στον Σκόκο.

Κίτρινες: Ενσαλίβα, Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Νέμεθ – Νεχάιτσικ, Γιούρεβιτς, Σιτόφ, Ράντκοφ

Κόκκινη: Σιτόφ (75΄, δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Αλόν Γιεφέτ (Ισραήλ)

ΑΕΚ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Σάχα, Γεωργέας, Γιάχιτς, Ενσαλίβα (67΄ Γιαχάγια), Καράμπελας, Καφές (83΄ Λεονάρντο), Γκέντσογλου, Μαντούκα (69΄ Χέρσι), Σκόκο, Νέμεθ, Μπλάνκο.

Μπάτε Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Λιχταρόβιτς, Σοσνόφσκι, Σιτόφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς (68΄ Αλουμόνα), Νεχάιτσικ (84΄ Παβλόφ), Σκάβις (78΄ Ράντκοφ), Μπορντάτσοφ, Ροντιόνοφ.

Έβερτον-Μπενφίκα 0-2

Η Μπενφίκα πέρασε με νίκη 2-0 επί της Εβερτον από το “Γκούντισον Παρκ” και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση, από τον 9ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η είσοδος του Πάμπλο Αϊμάρ στο 61ο λεπτό, έδωσε άλλο αέρα στους “Αετούς της Λισαβόνας”, που άνοιξαν το σκορ με τον Σαβιόλα στο 63΄ και στη συνέχεια “καθάρισαν” το ματς με τον Οσκαρ Καρντόσο στο 76΄.

Κίτρινες: Αγεγκμπένι, Ρόντγουελ, Χίμπερτ – Ζούλιο Σέζαρ

Διαιτητής: Φρεντερίκ Κανό

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Γιόμπο, Μπιλιαλετντίνοφ, Ντιστέν, Κέιχιλ, Γκόσλινγκ (69΄ Τζο), Αγεγκμπένι (81΄ Αγκαρτ), Φελαϊνι, Ρόντγουελ

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Ζούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Ραμίρες (45΄ Μάξι Περέιρα), Φάμπιο Κοεντράο (61΄ Αϊμάρ), Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίς, Σίντνεϊ, Σαβιόλα (87΄ Φελίπε Μενέσες)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *