Αθλητικά

Ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στο “Καραϊσκάκη”

Την τέταρτη φετινή ισοπαλία και πιο οδυνηρή απ΄ όλες παραχώρησε με 0-0 ο Ολυμπιακός στο άλλοτε απόρθητο «Καραϊσκάκη» απέναντι στην ψυχωμένη Ξάνθη, ύστερα από μια προβληματική εμφάνιση και έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον κορυφή της βαθμολογίας δύο στροφές πριν το τέλος της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος. Πολύτιμος βαθμός για την ακριτική ομάδα στην μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην Σούπερ Λίγκα, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που διαμαρτύρονται για πέναλτυ που δεν τους δόθηκε στο 62ο λεπτό.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν στα πρώτα πέντε κιόλας λεπτά δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Μήτρογλου στο 2΄ και με τον Ντάρμπισιρ στο 5΄ για να ανοίξουν το σκορ.
Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να ξεδιπλώνονται στην επίθεση χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όπως με  τον Πόι στο 26΄, με τον Στρμπα στο 28΄, το πλασέ του οποίου εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης και με τον Μπούγκα στο 36΄. Πολλές αδυναμίες στον χώρο του κέντρου για την ομάδα του Μπάντοβιτς, που είχε φανερό πρόβλημα στην τελική πάσα προς την επίθεση.

Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και μόλις στο 53΄ ο Μήτρογλου με εξ΄ επαφής κεφαλιά υποχρέωσε τον Γκσπούρνιγκ σε σωτήρια επέμβαση.
Στο 62΄ η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ βρήκε το υψωμένο χέρι του Σουάνη, αλλά ο διαιτητής Παμπορίδης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Η Ξάνθη έγινε απειλητική δύο φορές, μια στο 76΄με τον Σουάνη που έκανε κακό κοντρόλ και έχασε σημαντική ευκαιρία και η άλλη με τον Στρμπα ο οποίος στο 84΄ εκτέλεσε απ΄ευθείας φάουλ όμως ο Νικοπολίδης σε ετοιμότητα απέκρουσε την μπάλα κρατώντας το «0» στην εστία του.

Ο Λούα Λούα ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας μεγάλης φάσης του αγώνα  λίγο πριν τη λήξη, όταν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, όμως ο Γκσπούρνιγκ κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γ. Παπαδόπουλος, Πάντος – Τζάγκι, Βάλλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (66΄ Πάντος), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης. Γ. Παπαδόπουλος (60΄ Όσκαρ), Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου (83΄ Ντιόγκο).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι, Μπούγκα (72΄ Βασιλακάκης), Στίνγκα, Ζίεντσουκ (59΄ Σουάνης), Κιντάνα (90΄+ Αλ Σαϊφι), Πόι, Στρμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *