Αθλητικά

Προβάδισμα πρόκρισης στους “8” το 1-1 του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ

villareal_pao_2009Προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Μαδριγάλ» από τη Βιγιαρεάλ ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση και τώρα έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 10 Μαρτίου.
Το γκολ του Παναθηναϊκού, που ίσως αποδειχθεί «χρυσό» στη ρεβάνς, πέτυχε ο Καραγκούνης στο 59` με ευθύβολο σουτ από τη μεγάλη περιοχή, για να ισοφαρίσουν οι Ισπανοί στο 66` με πέναλτι του Ρόσι.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος με τους Ισπανούς να «πολιορκούν» από την αρχή την εστία του Γκαλίνοβιτς και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να πάρουν γρήγορο προβάδισμα. Ωστόσο η φάση του 32ου λεπτού ήταν αυτή που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο. Ο Λόπεζ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, μπλόκαρε την μπάλα, ενώ αυτή φάνηκε να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του. Ο διαιτητής και κυρίως ο βοηθός του δεν κατευθύνθηκαν προς τη σέντρα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να πέσουν πάνω τους διαμαρτυρόμενοι για τη μη κατακύρωση του τέρματος.

Μόλις στο 5ο λεπτό η Βιγιαρεάλ απείλησε την εστία της ελληνικής ομάδας, όμως ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Λιορέντε. Στο 14` ο Μάντζιος με «τακουνάκι» μετά το φάουλ του Καραγκούνη, έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόπες, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκαλίνοβιτς και πάλι είπε «όχι» στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόσι. Στο 23` η άμυνα του Παναθηναϊκού «καρδιοχτύπησε», όταν μετά την κεφαλιά του Εγκουρέν η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου, λόγω της άσχημης εξόδου που είχε, Γκαλίνοβιτς. Η ελληνική ομάδα ισοφάρισε τις ευκαιρίες για γκολ στο 25ο λεπτό, με τον Καραγκούνη να σουτάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα αρχικά χτύπησε σε αμυντικό, ενώ τη δεύτερη φορά μπλόκαρε ο Λόπεζ. Στο 29` το πλασέ του Ρόσι μετά από σέντρα του Ιμπαγκάσα μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο ευκαιρίες από πλευράς Βιγιαρεάλ, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 59`. Ο Καραγκούνης με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της, που έστησαν «πάρτι» στις κερκίδες του «Μαδριγάλ». Οι Ισπανοί μέχρι να συνέλθουν από την ψυχρολουσία, παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο τέρμα! Ο Μάντζιος με ωραία ντρίμπλα σε δύο αμυντικούς, έκανε το βολέ από κοντινή θέση, όμως ο Λόπεζ είπε «όχι» στο δεύτερο γκολ.

Στο 66` οι Ισπανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν, σε μία φάση όπου «μύριζε» επιθετικό φάουλ. Ο Βαβζίνιακ δέχθηκε μαρκάρισμα στην «πράσινη» περιοχή από τον Ρόσι, με αποτέλεσμα ο Πιρές στην εξέλιξη της φάσης ν` ανατραπεί από τον Πολωνό. Ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Ρόσι από τα 11 βήματα δεν αστόχησε .

Οι Ισπανοί όπως ήταν φυσικό ανέβηκαν ψυχολογικά μετά το γκολ και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 76` το σουτ του Μπρούνο έδιωξε ο Γκαλίνοβιτς, ενώ στο 86` το σουτ του Ρόσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της «πράσινης» εστίας.

* Στο 38ο λεπτό ο Γκούμας δέχθηκε κίτρινη κάρτα και χάνει τον επαναληπτικό της Αθήνας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)

Κίτρινες κάρτες: Σένα, Άνχελ – Γκούμας, Ζιλμπέρτο Σίλβα

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ντιέγκο Λόπες, Άνχελ, Φαμπρίτσιο Φουέντες, Ντιέγκο Γκοντίν, Μπρούνο, Σένα, Εγκουρέν (62` Πιρές), Καθόρλα, Ιμπαγκάσα (70` Κάνι), Τζουζέπε Ρόσι, Χοσέμπα Γιορέντε (62` Νιχάτ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας (46` Γκάμπριελ), Βύντρα, Σαριέγκι, Νίλσον, Βαβζίνιακ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (84` Σαλπιγγίδης), Σπυρόπουλος, Μάντζιος (92` Ρουκάβινα).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *