Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ και έχει προβάδισμα για τον τελικό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Τα γκολ για τους «πράσινους» ο Κώτσιος με αυτογκόλ στο 14΄ κ Νίνης στο 45΄ και ο Σισέ στο 85΄, ενώ για τους Γιαννιώτες μείωσε ο Κούσας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Πολύ καλός ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο έχασε ευκαιρίες, είχε και δοκάρι, όμως ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη και έχασε για άλλη μια φορά γκολ με το τσουβάλι για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 14΄ από αυτογκόλ του Κώτσιου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού εκεί που θα περίμενε κανείς το γκολ αυτό να δώσει ώθηση στις προσπάθειες των παικτών του «τριφυλλιού», έγινε ακριβώς το αντίθετο! Ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα και έχασε δύο σούπερ ευκαιρίες να ισοφαρίσει, μια με τον Κοντογουλίδη στο 15΄, και στο 37΄ με τον Αράς που σημάδεψε το δοκάρι του Τζόρβα.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με τον πιο ιδανικό τρόπο το ημίχρονο, όταν στο 45ο λεπτό ο Νίνης από ωραία πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα πλάσαρε εύστοχα τον Ζαφειρόπουλο (2-0).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν αισθητά καλύτεροι και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Γιαννιώτες, χάνοντας πολλά γκολ, όπως στο 75΄με τον Σισέ που σημάδεψε το δοκάρι. Ο Γάλλος σταρ τελικά χρίστηκε σκόρερ και μάλιστα με διπλή προσπάθεια στο 85΄όταν από εκτέλεση πέναλτυ, το οποίο είχε κερδίσει ο Βύντρα, ο Ζααφειρόπουλος απέκρουσε την μπάλα, όμως ο πεισματάρης Σισέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στο «πλεκτό» (3-0). Ουσιαστικά το σκορ αυτό εξασφάλιζε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου, όμως ο Κούσας με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις φρόντισε να δώσει λίγο σασπένς για την ρεβάνς του ημιτελικού αγώνα στα Γιάννενα, ο οποίος θα διεξαχθεί στους “Ζωσιμάδες” στις 7 Απριλίου.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες: Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καντέ – Μιχαλόπουλος, Κούσας, Κώτσιος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Κατσουράνης, Γκάμπριελ (80΄ Μπίαρσμιρ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (59΄ Λέτο), Νίνης (67΄ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης (68΄ Κανακούδης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (46΄ Μπουχάν / 59΄ Τζάνης), Κοντογουλίδης, Ανδράλας, Καζναφέρης, Ντιμπαλά, Αράς, Βάντερσον.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IQYgceZK2Pk[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *