Αθλητικά

Άξιζε κάτι καλύτερο ο Ολυμπιακός,έχασε 1-0 από τη Μπορντό

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη» από τη Μπορντό στον πρώτο αγώνα για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα στη Γαλλία για να ανατρέψει στις 17 Μαρτίου την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει την πρόκριση. Οι παίκτες του Μπάντοβιτς είχαν περίσσιο  πάθος και ψυχή, όχι όμως και ουσία στο παιχνίδι τους απέναντι στους «Γιρονδίνους» που πήραν αυτό που ήθελαν χάρη σε γκολ του Σιανί στο 45΄. Ακυρώθηκε κανονικό γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μαρέσκα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4΄ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Ντάτολο, ο Μέλμπεργκ πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους έπιασε την κεφαλιά που όμως έφυγε σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρασό. Οι παίκτες του Μπάντοβιτς προσπαθούσαν να ανοίξουν το παιχνίδι με αδιάκοπο τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και να αιφνιδιάσουν τους Γάλλους οι οποίοι  περιορίστηκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να κλείνουν διαδρόμους στην άμυνά τους και να βγαίνουν στις αντεπιθέσεις.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα η Μπορντό άρχισε να ισορροπεί στο χώρο του κέντρου και να επισκέπτεται όλο και πιο συχνά τα καρέ του Νικοπολίδη.
Οι γιρονδίνοι έκαναν αισθητή για πρώτη φορά την παρουσία τους στο 25΄ όταν ο Φερνάντο έξω από την περιοχή εξαπέλυσε σουτ-κεραυνό που υποχρέωσε τον Νικοπολίδη να διώξει την μπάλα με γροθιές.
Οι Γάλλοι σε κάθε σχεδόν αντεπίθεσή τους φρόντιζαν να θυμίζουν στον Ολυμπιακό ότι είναι πολύ επικίνδυνοι, όπως και στη φάση του 30΄ όπου ο Μέλμπεργκ (κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο) έκοψε την τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη αντεπίθεση της Μπορντό.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M54yt5A7N0I[/youtube]

Περισσότερα βίντεο εδώ
Στο 32΄ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος άνοιξε πολύ ωραία την μπάλα δεξιά στον Τοροσίδη ο οποίος έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή της Μπορντό, εκεί όπου όμως δεν υπήρχε κανείς «ερυθρόλευκος» για να την σπρώξει στα δίχτυα των Γάλλων.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, η Μπορντό έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό από στημένη φάση, στην μοναδική στιγμή που ολιγώρησε η άμυνα των Πειραιωτών. Στις καθυστερήσεις λοιπόν του ημιχρόνου, ο Γκουργκίφ εκτέλεσε άψογα φάουλ από αριστερά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού εκεί όπου ο Σιανί με καρφωτή κεφαλιά «έπιασε στον ύπνο» τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη (0-1).

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των «ερυθρόλευκων» και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι παίκτες του Λοράν Μπλαν μπήκαν φορτσάτοι με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Γάλλων, οι παίκτες της Μπορντό με αναπτερωμένο ηθικό, έτρεχαν ακατάπαυστα (κύριο γνώρισμα όλων των γαλλικών ομάδων στο σαμπιονά), έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα και έκλειναν διαδρόμους.
Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός στο 58΄ άγγιξε την ισοφάριση από ωραία σέντρα από αριστερά του Ραούλ Μπράβο και κεφαλιά-ψαράκι του Μαρέσκα η μπάλα όμως έφυγε  λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καρασό.
Η Μπορντό που πέτυχε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή δημιουργώντας ουκ ολίγες φορές κινδύνους, όπως στην φάση του 80΄ όπου ο Γουέντελ έπιασε ανενόχλητος το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα γκολπόστ του Νικοπολίδη.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν από βαθιά μπαλιά από την άμυνα των «ερυθρόλευκων» η μπάλα έφτασε τον Ντάρμπισιρ (η είσοδος του οποίου έδωσε φρεσκάδα στην επίθεση του Ολυμπιακού) που έστρωσε πολύ ωραία στον κορυφαίο του Ολυμπιακού Λούα Λούα ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πολύ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καρασό.
Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε έντονα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει και θα μπορούσε να το πετύχει στις καθυστερήσεις σε μια-δυο περιπτώσεις, ενώ πέτυχε και ένα γκολ με τον Μαρέσκα που ακυρώθηκε – κακώς – ως επιθετικό φάουλ του Ντάρμπισιρ πάνω στον Καρασό.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζαϊρί – Σιανί, Σανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα (64΄ Ζαϊρί), Στολτίδης, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάτολο, Μήτρογλου (77΄ Ντάρμπισαϊρ)

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Πλανούς, Σιανί, Τρεμουλινάς, Σανέ, Φερνάντο, Πλάσιλ (82΄ Γκουφράν), Ουέντελ (83΄ Ζουσιέ), Γκουρκούφ, Σαμάκ

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *