Αθλητικά

Αναστέλλονται οι εργασίες του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

gipedo_votanikos_maketaΑναστέλλονται οι εργασίες του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό καθώς το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή των κατοίκων του Βοτανικού, στην προσωρινή αναστολή των έργων για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην περιοχή. Η απόφαση του ΣτΕ (57/2009) ελήφθη κατά πλειοψηφία (2-1) και ισχύει ως τις 6 Μαρτίου, όποτε η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδριάσει και θα ανακοινώσει την οριστική απόφασή της επί της κύριας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης), που έχει κατατεθεί. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γ. Παναγιωτόπουλος, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα από μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την εν λόγω υπόθεση”.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού επισημαίνει ότι εν οι λόγω χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της έκδοσης της αποφάσεως του ΣτΕ, αναφέρει ότι οποιαδήποτε κριτική και αμφισβήτηση του θεσμού του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και των δικαστών, που το απαρτίζουν, αποτελεί ευθεία παράβαση του Συντάγματος.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ έχει ως εξής:
“Τις τελευταίες εβδομάδες γράφονται και ακούγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του ΣτΕ σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην ανέγερση εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Η λειτουργία του ΣτΕ και η άσκηση των δικαιοδοτικών του αρμοδιοτήτων κατοχυρώνονται σε σειρά άρθρων του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτές τις συνταγματικές διατάξεις, το ΣτΕ κρίνει κάθε υπόθεση, που εκκρεμεί ενώπιον του, με βάση τις εφαρμοστέες και εθνικές νομοθετικές διατάξεις. Των τελευταίων δε, ελέγχει παρεμπιπτόντως και τη συνταγματικότητα. Συνεπώς, οποιαδήποτε κριτική και αμφισβήτηση του θεσμού του ΣτΕ και των δικαστών, που το απαρτίζουν, αποτελεί ευθεία παράβαση του Συντάγματος. Σημειωτέον δε, ότι οι προαναφερθέντες χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της έκδοσης της αποφάσεως, στην οποία υποτίθεται ότι αναφέρονταν. Οι αποφάσεις όλων των ελληνικών δικαστηρίων υπόκεινται, βεβαίως, μετά τη δημοσίευση τους σε κριτική, η οποία, όμως, πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και να έχει ως βάση νομικά και μόνο επιχειρήματα” καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ανακοίνωσε Νταβίντ ο Παναθηναϊκός

david_palmeirasΤην απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Νταβίντ ανακοίνωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο Νταβίντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους “πράσινους” για 4,5 χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο Νταβίντ Μπρας ντε Ολιβέιρα Φίλιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Μαϊου του 1987 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρωτάθλημα Παουλίστα της Βραζιλίας, πριν κλείσει τα 20, όταν τον Φεβρουάριο του 2007 αγωνίστηκε με την Παλμέιρας εναντίον της Μπραγκαντίνο. Με ύψος 1.87μ. θεωρείται ως ένας από τους πιο εξελίξιμους σέντερ μπακ της Βραζιλίας και έχει ήδη εκπροσωπήσει τη χώρα του σε επίπεδο Παίδων (U-18) και Νέων (U-20).
Επίσης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την παραχώρηση του Αλέξανδρου Τζιώλη στη Βέρντερ Βρέμης, με τη μορφή δανεισμού, έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η γερμανική ομάδα διατηρεί οψιόν αγοράς του παίκτη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *