ΕπικαιρότηταΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερο τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο

panagopoulos_periklis

Στο σπίτι του στο Καβούρι βρίσκεται από τις 3 τα ξημερώματα ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, τον οποίο άφησαν ελεύθερο τη νύχτα οι απαγωγείς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία ο κ. Παναγόπουλος εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού του τμήματος Χαϊδαρίου στη 1 το πρωί να κάθεται σε παγκάκι, σε πάρκινγκ πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μεταξύ Σκαραμαγκά και Δαφνίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι απαγωγείς ειδοποίησαν τη σύζυγό του και της υπέδειξαν ένα σημείο στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου κι βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα ο εφοπλιστής από αστυνομικούς, που έσπευσαν εκεί με περιπολικό.

Ο 74χρονος εφοπλιστής φορούσε φόρμα και μπουφάν που του είχαν δώσει, προφανώς, οι απαγωγείς.

Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου ενώ ο ίδιος τους είπε ότι ήταν καλά και ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του. Από εκεί τον πήρε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και τον παρέδωσε στη σύζυγό του μετά από ραντεβού που είχαν δώσει στο δρόμο, καθώς η κυρία Παναγοπούλου έφυγε αμέσως από το Καβούρι και πήγε να τον παραλάβει.
Στα χέρια του είχε και το όπλο που είχαν αρπάξει οι δράστες από τον οδηγό του την ημέρα της απαγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες τον μετέφεραν εκεί με ΙΧ αυτοκίνητο, του είχαν φορέσει κουκούλα και τον είχαν στο πορτ μπαγκαζ.

Όταν έφτασαν στο σημείο όπου τον απελευθέρωσαν του είπαν: “Ευχαριστούμε πολύ. Είσαι ελεύθερος παππούλη”

Ο εφοπλιστής μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου περίμενε ήδη ο προσωπικός του γιατρός και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στο σπίτι του εφοπλιστή μετέβησαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά λόγω της ταλαιπωρίας δεν του πήραν κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί.

Από τις πρώτες περιγραφές του εφοπλιστή προκύπτει ότι οι απαγωγείς ήταν τέσσερις και όλες τις ημέρες της κράτησής του φορούσαν κουκούλες. Ο ίδιος βρισκόταν σε δωμάτιο σπιτιού χωρίς έπιπλα και παράθυρο ενώ είχε και τηλεόραση. Ο ένας εκ των απαγωγέων, αυτός που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις είχε χαρακτηριστική προφορά.

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που πήραν οι απαγωγείς για να απελευθερώσουν τον Περικλή Παναγόπουλο. Τα λύτρα δόθηκαν κοντά στο χωρίο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, σε ερημική τοποθεσία. Τα μετέφεραν ο οδηγός του εφοπλιστή και η Κατερίνα Πανγοπούλου. Η διαδρομή των λύτρων φαίνεται πως άλλαξε πολλές φορές μετά από διαδοχικά τηλεφωνήματα των απαγωγέων. Προτού δώσει τα χρήματα η σύζυγος του εφοπλιστή είχε και 2η διαβεβαίωση μέσω βίντεο ότι ο σύζυγος της είναι καλά.

Από την στιγμή της απελευθέρωσης η Αστυνομία, που μετά από απαίτηση της οικογενείας είχε διακριτική παρουσία όλες αυτές τις ημέρες, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των απαγωγέων.

Οι έρευνες στρέφονται σε σεσημασμένους κακοποιούς αλλά και σε άτομα που βρίσκονται μέσα στις φυλακές. Αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονται από χθες τα ξημερώματα στο Καβούρι και συλλέγουν πληροφορίες. Τα ρούχα που φορούσε ο Περικλής Παναγόπουλος θα εξεταστούν εργαστηριακά προκειμένου να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Αναφερόμενος στις αστυνομικές έρευνες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, τόνισε:”Δεν μπορώ να σας απαντήσω επί τη βάσει ψιθύρων ή γενικών πληροφοριών, που βεβαίως έχω ακούσει και εγώ. Είμαι σίγουρος ότι οι ανακριτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και στο τέλος θα μπορέσουν να βρούνε άκρη και σ’ αυτό, όπως έγινε και στο παρελθόν”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *