Επικαιρότητα

Αποκάλυψη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων

Μια ανήλικη Ρουμάνα 17 ετών αποκάλυψε προχθές στην Αστυνομία τη δράση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων που έφερνε νεαρά κορίτσια από τη Ρουμανία στην Ελλάδα και τα ανάγκαζε να εκδίδονται σε διάφορους πελάτες σε οίκους ανοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν χθες τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας έναν Πολωνό 36 ετών και μια 38χρονη Ρουμάνα που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος, το οποίο έχει διεθνείς προεκτάσεις.
Όπως ανακοινώθηκε, άλλα μέλη του κυκλώματος στη Ρουμανία έβρισκαν κοπέλες σε φτωχογειτονιές τις οποίες έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν δήθεν σε εστιατόριο που διέθεταν ή ως παιδαγωγοί ανήλικων παιδιών.

Προχθές όμως μία από τις Ρουμάνες η οποία είναι 17 χρονών αλλά οι δράστες της είχαν χορηγήσει πλαστή ταυτότητα για να φαίνεται ενήλικη κατάφερε να ξεφύγει και ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο. Αμέσως μετά έγινε επιχείρηση της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ “απελευθερώθηκαν” και άλλες δύο γυναίκες – θύματα οι οποίες φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Στο διαμέρισμα φυλακή των τριών γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων με καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 20.000 ευρώ και τρεις πλαστές σφραγίδες του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα για τη θεώρηση εγγράφων, καθώς και διαβατήρια και ταυτότητες ρουμανικών αρχών διαφόρων γυναικών και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα γυναικών, αριθμό πελατών και ημερομηνίες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *