Αθλητικά

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Στούρμ

pao_stourm

Μόνο το αποτέλεσμα (1-0) κρατάει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ για την Τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν μετριότατη εμφάνιση, ωστόσο πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με το γκολ-πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 60′ και διατηρούν στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 31′ οι Αυστριακοί έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν από το φάουλ του Μουράτοβιτς ο Βέμπερ βγήκε απέναντι στον Τζόρβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι “πράσινοι” είχαν την πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στο 42′ με το σουτ του Λέτο από το ύψος της περιοχής να διώχνει ο Γκρατσάι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός υστερούσε πάρα πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, οι οπαδοί του άρχισαν σιγά-σιγά να δυσανασχετούν με το κακό ποδόσφαιρο που έβλεπαν από την ομάδα τους, αλλά στο 60′ η εξέδρα “άναψε”. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Σονλάιτνερ. Ο διαιτητής Ράσμουσεν υπέδειξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο “παθών” και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0.

Στο 63′ η Στουρμ “άγγιξε” την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σίντενφελντ, μετά το φάουλ του Μουράτοβιτς έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα. “Απάντηση” από τους “πράσινους” στο 64′ με το σουτ του Καραγκούνη να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 66′ ο Τζόρβας απεσόβησε τρεις φορές την ισοφάριση, αρχικά σε πλασέ και κεφαλιά του Μπάιχλερ και στη συνέχεια σε γυριστό σουτ του Σονλάιτνερ. Στο 79′ ο Γκρατσάι απέκρουσε με πόδια το σουτ του Σισέ μέσα από την περιοχή.

Κίτρινες: Καραγκούνης, Γκάμπριελ – Μπούκβα, Σονλάιτνερ

Διαιτητής: Πίτερ Ράσμουσεν (Δανία)

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (46΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75΄ Σιμάο), Καραγκούνης (85΄ Ρουκάβινα), Σισέ.

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα (63΄ Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χεσλ (80΄ Χάσλερ), Πρετεντχάλερ (48΄ Φελντχόφερ), Σίντενφλεντ

Γαλατασαράϊ-Ντιναμό Βουκουρεστίου 4-1

Σαν σε προπόνηση η Γαλατασαράι νίκησε 4-1 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου κι εξακολουθεί να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Φρανκ Ράινκαρντ “καθάρισε” το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με τα τέρματα των Κιούελ (33΄) και Νοντά (42΄). Ο Αφρικανός έκανε το 3-0 στο 47΄, ενώ στο 58΄ ο Ελάνο με πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Οι Ρουμάνοι πέτυχαν το “γκολ της τιμής” στο 62΄ με τον Ν΄Ντόι.

Κίτρινες: Ακμαν, Κιούελ – Ν΄Ντόι

Διαιτητής: Μάρτιν Ινγκβαρσον (Σουηδία)

Γαλατασαράϊ (Φρανκ Ράινκαρντ): Λέο Φράνκο, Ελάνο, Κεϊτά (55΄ Γιλμάζ), Τοπάλ, Σαρπ, Ακμαν (75΄ Οζμπεκ), Κιούελ, Νοντά, Σαρίογλου (67΄ Ουκάρ), Τσετίν, Ερκιν.

Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ιον Μαρίν): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Ρας (46΄ Μπόστινα), Αντρέι Κριστέα, Αντριάν Κριστέα, Γκοϊάν, Τόργε (75΄ Νικουλέσκου), Σκαρταλάκε, Ν΄Ντόι, Ταμάς, Αλέξε (59΄ Αλέξε).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλατασαράι 8-3 7

2. Παναθηναϊκός 3-3 6

3. Ντιναμό Βουκ. 2-5 3

4. Στουρμ Γκρατς 1-3 1

4η αγωνιστική – 5 Νοεμβρίου 2009

Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός

Ντιναμό Βουκ.-Γαλατασαράι

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *