Επικαιρότητα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών και επεισόδια με αδιόριστους

Για προσλήψεις δεκαπέντε χιλιάδων πεντακοσίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα, πιεστικά, κενά στα σχολεία, δεσμεύτηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, που έκανε λόγο, για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά, μετά τη μεταπολίτευση. Επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι, όταν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ, που αντιδρούν στη μείωση των μόνιμων διορισμών, προσπάθησαν να εισβάλουν δυναμικά, στο υπουργειο.

Ένταση έξω από το Υπ. Παιδείας

Εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο διεκδικώντας περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφού είναι διοριστεί με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα και αργότερα αντιπροσωπεία των αδιόριστων είχε συνάντηση με την Εύη Χριστοφιλοπούλου χωρίς να προκύψει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Η αδυναμία απορρόφησης πολλών διοριστέων του ΑΣΕΠ οφείλεται κυρίως στην μείωση των διορισμών στο μισό σε σχέση με πέρυσι. Η Υφυπουργός είπε στους αδιόριστούς ότι η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το πρόγραμμα σταθερότητας και ότι από του χρόνου θα γίνεται όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κάνουν εκτιμήσεις ακόμη και για 20.000 κενά και στις δύο βαθμίδες. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύεται για προσλήψεις 15.500 αναπληρωτών που αν προστεθούν στους 5.000 αποσπασμένους που επιστρέφουν στις τάξεις φαίνεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για την κάλυψη των κενών το Υπ. στηρίζεται επίσης στην πιο ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού ώστε να μην υπάρχουν αλλού υπεράριθμοι και αλλού ελλείψεις. Οι εντολές που έχουν επίσης οι διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι να εξαντλούν οι εκπαιδευτικοί το ωράριό τους ακόμη και αν χρειάζεται να μετακινούνται και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η εγκύκλιος που προβλέπει έως 25 μαθητές ανά τάξη στα δημοτικά και 30 στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *